Ciprian Ciucu a subliniat importanța aducerii unui aer proaspăt și modernizarea mobilierului stradal, urmărind standardele orașelor civilizate din Occident. Chioșcurile de flori improvizate din termopan vor face loc în această primăvară unor alternative elegante, armonizate cu amenajările peisagistice din Sectorul 6.

Primarul a menționat că această schimbare nu se oprește doar la chioșcurile de flori ci se extinde și la cele destinate ziarelor, care în prezent au o vechime mare, sunt ruginite și au un aspect neplăcut.

Elementele de mobilier stradal propuse provin dintr-un concurs de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România, la solicitarea Primăriei Sectorului 6.

Aceste noi chioșcuri se disting prin estetică, spațiu generos (8 mp și 12 mp), dimensiuni mai reduse ce nu vor bloca accesul pe trotuare, și vor fi conectate la rețeaua electrică. Costurile de execuție vor fi recuperate în decursul a aproximativ 10 ani, prin contribuțiile comercianților de flori care vor utiliza aceste spații.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Calitatea mediului urban este o prioritate, iar mobilierul urban și aspectul său sunt aspecte semnificative ce țin de stima de sine a locuitorilor din Sectorul 6", a declarat Ciprian Ciucu.

Cât costă noile chioșcuri de flori care vor fi instalate in Sectorul 6

chioscuri de flori sector 6

Noile chioscuri de flori care vor fi instalate in Sectorul 6

[Sursa foto: Facebook]

Potrivit primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, estimarea costurilor pentru un astfel de chioșc ajunge până la 17.000

euro. Cu toate acestea, costul final va fi stabilit după depunerea ofertelor de către operatorii economici interesați.

Valoarea maximă a acordului pentru un număr de 120 de chioșcuri este de 10.800.000 lei, fără TVA. Acesta este un pas important în eforturile de revitalizare a peisajului urban din Sectorul 6, cu obiectivul de a aduce o schimbare vizibilă și modernă în spațiile dedicate comerțului cu flori.

Ciprian Ciucu a subliniat că valoarea minimă a acordului pentru un număr de 28 de chioșcuri este de 2.520.000 lei, fără TVA, oferind astfel o perspectivă asupra flexibilității financiare alocată proiectului. De asemenea, a adăugat că valoarea maximă a unui contract subsecvent pentru un număr de 50 de chioșcuri este de 4.500.000 lei fără TVA, iar valoarea minimă a unui contract subsecvent pentru un număr de 28 de chioșcuri este de 2.520.000 lei fără TVA.

"Se va semna un contract subsecvent pe an", a specificat primarul Ciucu, subliniind caracterul etapizat al implementării proiectului. Această abordare strategică are scopul de a asigura o implementare eficientă și sustenabilă a noilor chioșcuri de flori în peisajul urban al Sectorului 6.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si