Astăzi a fost anunțată o rată de incidență la nivelul Capitalei de 3,02 la sută, asta înseamnă trecerea în scenariul roșu. Un plan de măsuri este luat acum in calcul, printre care: masca devine obligatorie în toate spațiile deschise, așadar de când ieșim din casă și până ne întoarcem, se vor închide restaurantele, cefenelele, barurile, cluburile și sălile de jocuri, cu precizarea că teraselele rămân deschise însă cu mese distanțate și maximum 6 persoane la masă dacă nu sunt din aceeași familie.

De asemenea, concertele și evenimentele private pot fi interzise. Mai exact nunți, botezuri, petreceri aniversare, chiar și în spațiile exterioare. O incertitudine este momentan ce se întâmplă cu școlile, dacă vor fi închise sau nu. Mâine de dimineață va avea loc o întâlnire a Ministerului Educației cu inspectorii scolari pentru a decide acest lucru. Iar în timp ce ne confruntăm cu un număr extrem de ridicat al noilor cazuri în București, autoritățile încearcă să reducă infectarea în masă prin controale de amploare.

MĂSURI PENTRU SCENARIUL ROȘU

- masca devine obligatorie și în spațiile deschise
-se închid restaurantele, cafenelele, barurile, cluburile și sălile de jocuri de noroc
-sunt interzise concertele și evenimentele private
-posibilitatea închiderii școlilor

Controale de amploare în Capitală

După ce zile la rând am urmărit imagini cu petreceri nocturne, parcă ignorate de autorități, deși ne confruntăm cu un număr mare de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, polițiștii au început să ia la rând fiecare local în parte pentru ca evenimentele ce

sunt interzise să nu mai aibă loc. Zeci de sancțiuni au fost date seara trecută în toată ţara. Și astăzi au continuat controalele- de această dată în transporturile în comun.

Subsolul unei clădiri din București a fost aseară plin de oameni puși pe distracție. 60 de persoane erau prezente, aşa că a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De altfel, imaginile cu petrecăreții care nu ratatează nicio seara pentru a se distra în Capitală au fost tot mai dese în ultima perioada- distanțarea fizică și lipsa măștilor sunt deja obișnuințe pentru cei care nu dau doi bani pe sănătatea lor sau a celor din jur și decid să petreacă fără nicio reținere în plină evoluție a cazurilor de infecție. Aseară, însă, polițiștii au ajuns și ei pe ringul de dans, dar pentru a împărţi amenzi.

25 de petrecăreți sunt buni de plată, dar nici patronii localurilor nu au scăpat.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, marcat de cazul unui pacient: „Am asistat la o situație teribilă”

Și pentru că viața de noapte nu este singura care arată indiferența și inconștiența oamenilor, polițiștii au ieșit și azi în strada- ţinta a fost transportul în comun.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un caz de Covid-19 la reşedinţa Papei Francisc

Și evenimentele private au fost luate la ochi de autorități- nunți, botezuri, petreceri aniversare, toate au fost oprite, iar vinovaţii, amendaţi. Peste 1 milion de lei au însumat amenzile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si