Close sidebar
Close sidebar

Bucureștiul ar putea avea noi mijloace de transport în comun! Nicușor Dan: „Am depus cereri de finanţare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public”

Nicușor Dan a declarat că au fost depuse cereri de finanțare pentru mai multe proiecte ce țin de transportul public al Capitalei. Așadar, bucureștenii ar putea avea parte de experiențe cu totul și cu totul noi atunci când aleg să folosească transportul în comun.

Ana-Maria Costea,

Bucureștiul ar putea avea noi mijloace de transport în comun! Nicușor Dan: „Am depus cereri de finanţare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public”

[Sursa foto: Facebook Nicușor Dan]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nicușor Dan, primarul Municipiului București, a vorbit despre depunerea cererilor de finanțare pentru mai multe proiect din domeniul transportului public, în cadrul celui de-al doilea apel pentru dezvoltarea durabilă a localităților.

În urma cererii depuse de primarul Capitalei, ar putea fi achiziționate 135 de autobuze electrice, 60 de microbuze electrice, precum și 8 troleibuze.

Citeste si: Organizarea târgului de Crăciun din Capitală pare a fi la pământ

Nicușor Dan, despre depunerea cererilor de finanțare pentru proiectele din domeniul transportului public

„Am depus cereri de finanțare pentru mai multe proiecte în domeniul transportului public în cadrul celui de-al doilea apel pentru dezvoltarea durabilă a localităților, finanțate din Fondul Local al Planului Național de Redresare și Reziliență”,

a declarat Nicușor Dan pe pagina sa oficială de Facebook.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Dacă proiectele vor fi aprobate, vor putea fi achiziționate 135 de autobuze electrice care vor circula pe traseele care fac legătura între cartierele Capitalei. De asemenea, vor putea fi cumpărate 60 de microbuze electrice și stațiile de încărcare pentru acestea, iar în acest sens, ar urma să fie încheiat un parteneriat cu Primăria comunei Snagov. Astfel, 50 de microbuze vor reveni Bucureștiului, iar restul de 10 vor reveni comunei Snagov.

A mai fost solicitată achiziția a 46 de tramvaie de 27 de metri lungime. În plus, un alt proiect vizează achiziția a 8 troleibuze care le vor înlocui parțial pe cele care circulă pe linia 69, pe traseul Gara de Est (Gara Obor)- Bd. Carol I- Bd. Regina Elisabeta- Bd. Mihail Kogălniceanu- Piața Operei- Cartierul Cotroceni- Cartierul Drumul Taberei.

Citeste si: Se demolează 400 de locuințe din Capitală, fără să se dea banii expropriaţilor. Familiie sunt revoltate pe primar

Ar putea fi modernizate inclusiv stațiile de transport public

„Tot pentru un transport în comun cât mai atractiv, am cerut finanțare pentru dotarea a 1.272 de stații de transport public (din cele 2.271 existente) cu echipamente care să afișeze informații în timp real privind organizarea și funcționarea programului de circulație al vehiculelor, atât vizual cât și audio”, a mai precizat Nicușor Dan.

Valoarea totală a proiectelor menționate se ridică la 1.264.408.151,8 lei, adică aproape 256 milioane de euro. 

Citeste si: Unde poți depune o reclamație pentru lipsa apei calde și a căldurii

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI