Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Bucureștiul, Capitala palmierilor. 14 pomi exotici au fost plantați

14 pomi exotici s-au ivit pe podul nefinalizat care ar trebui să facă legătura dintre București și autostrada spre mare. Muncitorii, angajați de primăria lui Robert Negoiță au fost surprinși în plină acțiune.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Situată în satul Cățelu din Ilfov- construcția care parcă vrea să rivalizeze acum cu locuri exotice de promenadă- a fost obiectul unei anchete penale după ce a ieșit la iveală faptul că lucrarea s-a făcut pe grinzi degradate, crăpate și ruginite. Podul este o investiție a Primăriei Sectorului 3, al doilea dintr-o serie de două pasaje supraterane, iar costul lucrărilor în primă fază a fost estimat la 8 milioane de euro.

Dar nu este singurul loc unde au răsărit palmieri. Și centrul capitalei are acum iz exotic- au observat oamenii cu surprindere. O mie de lei a dat primăria sectorului 3 pe un singur palmier. Au chiar și garanție, ne asigură primarul, în caz ca vremea va fi prea aspră cu ei.

Centrul capitalei are acum iz exotic- au observat oamenii cu surprindere. O mie de lei a dat primăria sectorului 3 pe un singur palmier. Au chiar și garanție, ne asigură primarul, în caz ca vremea va fi prea aspră cu ei.

Robert Negoiță ne asigură că pomii sunt aclimatizați și vor rezista cu brio chiar și la minus 20 de grade.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Edilul spune că a făcut această achiziție pentru a oferi locuitorilor mai mult spațiu verde în sector.

Citește și: Cursă nebună pe străzile din Capitală! 4 oameni au fost răniți în urma accidentului de pe pasajul Basarab

Mesajul transmis de Robert Negoiță

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii avem palmieri deja, colegii pun aceste plante care ne plac așa de mult, cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm în afara țării, în zone mai exotice.

Uitați cât de frumoși sunt, cât de bine arată, sunt plante aclimatizate. Tocmai ce au fost plantați, sunt legați sus și o perioadă vor rămâne așa împachetați pentru că trebuie să aibă un confort cât mai bun. Au suferit și suferă la transplantare, au fost aduși de la distanță mare”, a anunțat primarul Robert Negoiță într-un videoclip postat pe pagina de Facebook.

Edilul spune că supraviețuirea lor este posibilă la temperaturi de până la -20 de grade Celsius.

În cazul în care temperatura este mai scăzută, aceștia ar trebui să fie împachetați pentru a se proteja.

„Specialiștii ne asigură că vor supraviețui în perioada iernii, nu au probleme până la -15, -20 de grade Celsius. Când a fost ultima oară- 20 de grade în București? Hai să fim serioși că s-a schimbat vremea. Chiar dacă vor fi temperaturi mai scăzute, îi protejăm, venim și îi împachetăm când știm că va veni un val de aer foarte rece”, a spus primarul.

Citește și: VIDEO- Cine este medicul de la Maternitatea Polizu care și-a pus capăt zilelor? Bărbatul ar fi intrat în depresie din cauza unei paciente pe care nu a putut să o salveze

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Despre costuri, Robert Negoiță spune că nu au fost ieftini: „Și, da, costă doi lei, costă foarte puțin, până într-o mie de lei bucata cu transport și TVA inclus. Dacă găsiți un preț mai bun la plante atât de mari, vă rog să-mi aduceți la cunoștință că sunt foarte interesat. Avem garanția că dacă unul moare, va fi înlocuit cu o plantă sănătoasă. Ne dorim nu numai să avem cât mai mult verde, ci și cât mai multă diversitate și cât mai frumos. Palmierii chiar sunt frumoși și am mari speranțe că vor crește mari, vor fi sănătoși și îi vom avea o perioadă lungă”, a afirmat primarul Robert Negoiță.

Primăria Sectorului 3 a fost amendată cu 10.000 de lei de Primăria Capitalei pentru lucrările ilegale din Piața Unirii. Lucrările au fost efectuate fără autorizație și fără drept într-o zonă care este în administrarea municipalității. Poliția Locală de la Primăria Capitalei a oprit lucrările și a dispus aducerea amplasamentului la starea inițială, potrivit Hotnews.ro.

Citește și: VIDEO- Medicul de la Polizu a murit la spital. Acesta s-a sinucis cu o armă de tip airsoft

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI