Patronii de restaurante şi de hoteluri trag un semnal de alarmă şi spun că industria HoReCa nu îşi mai poate permite încă un lockdown, iar reprezentanții HoReCa sunt de părere că ar fi necesare măsuri care să asigure atât sănătatea oamenilor, cât şi supravieţuirea economiei.

Bucureștiul se aproprie de scenariul roșu

România intră în valul 3 al pandemiei COVID, așadar, aproape 4.300 de români s-au îmbolnăvit de miercuri şi până joi, iar 98 au decedat.

La ora actuală, cinci judeţe se află în scenariul roşu, iar Capitala se apropie vertiginos de acest prag.

Restaurante deschise

Reprezentanţii HoReCa cer ca restaurantele să nu se mai închidă în momentul în care rata de infectare cu noul virus ajunge la 3. De asemenea, aceştia propun şi un set de măsuri pentru organizarea evenimentelor.

Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA), a vorbit în exclusivitate, în cadrul unei emisiuni TV, despre solicitarea făcută către autorităţi.

Citeste si: Anunț important OMS: Cazurile de COVID-19 din Europa cresc din nou, după șase săptămâni de declin

”Le propunem autorităţilor, ca pe lângă coeficientul de infectare cu COVID care este astăzi luat în considerare pentru închiderea sau restricţionarea funcţionării restaurantelor, deci acolo unde se fac testări sunt şi multe cazuri, drept urmare, restaurantele sunt închise, să fie luate în considerare şi procentul de teste pozitive la suta de testări făcute.”,

a declarat Daniel Mischie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Concerte și festivaluri

”În Timişoara se fac testări foarte multe.

Sunt şi cazuri multe, drept urmare Timişoara este închisă, iar în alte oraşe sau judeţe unde nu se fac testări, restaurantele sunt deschise. Ne asociem cu primarii, dar şi cu celelalte asociaţii de restaurante din toată ţara şi am făcut o solicitare către primul-ministru şi către ministrul Economiei în acest sens.”, a adăugat Daniel.

Fără restricții în restaurante sau la concerte pentru cei care au avut COVID-19

Președintele HORA a mai propus ca evenimentele de tip nunţi-botezuri, dar şi evenimente de tip festivaluri, concerte, să se poată desfășura normal, fără restricții COVID-19, pentru cei care au mai trecut prin boală sau cei care s-au vaccinat anti-COVID.

Citeste si: Germania va aproba vaccinarea cu serul AstraZeneca și persoanelor de peste 65 de ani

”A doua problemă este posibilitatea de a organiza evenimente private şi mă refer aici la diferite evenimente de tip nunţi-botezuri, dar şi evenimente de tip festivaluri, concerte, teatre, să mergem la cinematograf care să nu aibă restricţii pentru cei care s-au vaccinat, deci au anticorpi, pentru cei care au trecut prin boală şi în baza unui test pot dovedi că au anticorpi şi pentru cei care vor să facă un test rapid.”

Președintele HORA își dorește ca autoritățile și organizatorii de evenimente să găsească alternative pentru ca evenimentele sau restaurantele să funcționeze în regim normal.

”Costul unui test rapid este de 25 de lei de persoană.

Deci, în momentul în care vrei să organizezi un eveniment. Dacă eşti pregătit ca restaurant sau ca organizator de eveniment să suporţi aceste costuri, practic, invitaţii să poată participa în baza acestui test'', a conchis declarat, preşedintele HORA.

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si