Proiectul propus de Ciuhodaru prevede restituirea a aproximativ 25% din salariu, in sume fiind incluse sporurile si indemnizatiile acordate la nivelul 2010 in institutia angajatoare. "Are ca obiect de reglementare eliminarea inegalitatilor salariale rezultate chiar in urma aplicarii legii 118/2010, in sensul acordarii tuturor angajatilor bugetari sumele care au fost diminuate din salariul de baza, inclusiv sporurile, indemnizatiile si alte si alte drepturi salariale", a declarat pentru Mediafax deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.

Pâna in prezent, doar o parte dintre bugetari si-au recuperat, in instanta, drepturile salariale.

"Motivatia unui astfel de mers legislativ e legata de faptul ca aplicarea legii nr.118 din 30 iunie 2010 prin care salariile bugetarilor au fost diminuate cu 25% a fost neunitara. Unele institutii bugetare au câstigat in instanta restituirea diferentelor salariale, altele nu au actionat Guvernul Boc in instanta sau nu au câstigat procesele. Pentru repararea acestor diferente este necesara unui introducerea unui act normativ care sa se aplice in mod egal tuturor categoriilor bugetare ce au intrat sub incidenta legii nr.118/2010", explica deputatul Ciuhodaru in expunerea de motive.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Proiectul prevede ca personalului din sectorul bugetar sa i se restituie banii pierduti in urma taierilor dispuse in 2010, pâna la reintregirea acestora, in 2012. Impactul financiar estimat este de aproximativ 14,4 miliarde de lei. Sursa de finantare indicata, in expunerea de motive, este suplimentarea cheltuielilor de personal din bugetul general consolidat.

Sustinerea unei astfel de initiative legislative nu a fost inca discutata de coalitia aflata la guvernare, desi subiectul a mai fost in discutie si in legislatura trecuta.

"Va fi probabil o analiza. Este un proiect legislativ pe care l-am initiat chiar din sesiunea parlamentara trecuta si este obligatia fiecarui parlamentar, aflat umil in slujba poporului, sa caute solutii pentru problemele sesizate, iar aceasta a fost una dintre problemele sesizate de multi oameni", a conchis Ciuhodaru, noteaza cei de la romaniatv.net


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si