Proiectul de buget propus de Nicușor Dan  a fost respins cu 22 de voturi împotrivă, 17 voturi pentru și 14 abțineri. Respingerea a venit după ce grupul consilierilor USR PLUS, cel mai numeros din Consiliul General, a anunțat că nu îl va vota. Ei au transmis că veniturile ar fi supraevaluate.

Citeste si: Nicușor Dan: Primăria Capitalei are schiţa bugetului pentru 2021. Am găsit datorii din 2019

Consilierii generali USR PLUS au anunțat, la începutul săptămânii, prin Horia Tomescu, că nu vor vota bugetul Capitalei în forma promovată de primarul Nicușor Dan. Aceștia au declarat că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Tot ei îl acuză pe Nicușor că le-a interzis să aibă acces la informațiile pe care se bazează bugetul și doresc retragerea proiectului.

Primarul Capitalei a mărturisit că este uimit și nu înțelege de unde vin aceste neînțelegeri, deoarece au discutat aceste lucruri. „Am realizat o propunere de buget care a fost gata în 15 martie și transmisă către consilierii din majoritate. Ăla e bugetul, bugetul de pe 15 martie, cu mici modificări e cel pe care îl avem azi supus votului.

Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget.

Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate", a declarat Nicușor Dan, prezent la ședința CGMB de miercuri.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

bugetul capitalei respins
Nicușor Dan în pandemie.[Sursa foto: Facebook]

Lupta dintre Nicușor Dan și consilierii USR PLUS

Liderii USR nu au stat pe gânduri și i-au dat replica lui Nicușor Dan. „Sunteți musafir aici, musafir sunteți și în administrație. E jenant să aduceți în fața bucureștenilor o lipsă de angrenare a celor două părți care vă sunt alături și să veniți în ziua votului cu lipsă de majoritate", i-a replicat Aurelian Bădulescu.

Citeste si: Nicuşor Dan: Au fost efectuate viramentele sumelor stimulentului pentru nou-născuți

În spatele refuzului dat de USR PLUS se află motivul controalelor din spitale. Potrivit Evenimentului Zilei, respingerea dată de USR-PLUS ar avea legătură cu intenția lui Vlad Voiculescu de a obține controlul asupra celor 19 spitale din București. Voiculescu își dorește ca Horia Tomescu să preia controlul asupra ASSMB – Asociația Spitalelor și Serviciilor Medicale din București și, implicit asupra celor 19 spitale bucureștene.

Această situație le-ar permite, cu ajutorul Consiliului General să decidă numirile din conducerile acestor unități medicale, începând cu membrii consiliilor de administrație și până la directori.

De partea lui Nicușor Dan este Partidul Național Liberal. Propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan, a fost susținută de ei, a afirmat Diana Mardarovici, consilier PNL în CGMB.

Citeste si: Nicușor Dan l-a dat afară! Schimbări în PMB

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti", a declarat Mardarovici.

Diana Mardarovici, consilier PNL în CGMB, a mărturisit că Primăria Bucureștiului a fost preluată într-o situaţie dificilă, cu datorii foarte mari lăsate de administraţia anterioară. Aceasta a adăugat că dacă bugetul nu este aprobat, nu se pot face plăţile necesare şi elementare pentru funcţionare.

„Sunt multe lucruri de făcut şi nu vă ascund că am pierdut patru ani preţioşi sub administrarea PSD, care a fost interesată de kitsch-uri, de spectacole şi mai puţin de civilizaţie şi dezvoltare. Aproape că am uitat noi, bucureştenii, ce înseamnă un oraş civilizat. Suntem într-o situaţie foarte dificilă, Primăria Capitalei a fost preluată cu datorii foarte mari de la administraţia PSD. Dacă ar avea decenţa, ar tăcea în loc să comenteze eforturile noii administraţii de a corecta greşelile lor. Problemele sunt grave, datoriile sunt istorice. Nu s-a făcut performanţă, s-au cheltuit bani. S-a cheltuit atât de mult, până nu a mai rămas mare lucru", a adăugat consilierul liberal.

Citeste si: Bugetul PMB a fost respins! Nicușor Dan i-a somat pe cei de la USR-PLUS să vină cu o variantă. Primarul Capitalei a răbufnit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si