Bugetul municipiului Bucureşti a fost adoptat în şedinţa de vineri, cu un amendament propus de primarul general, întrunind 34 de voturi favorabile. Astfel, bugetul cu amendamentul primarului general a fost adoptat cu 34 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Ce a declarat Nicușor Dan în cadrul ședinței de vineri

În şedinţa de vineri, primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat că demersul realizării bugetului a fost ”extrem, extrem de dificil”, întrucât municipalitatea nu a fost ani de zile condusă pe principii economice. El a mulţumit partenerilor pentru realizarea bugetului pe care

l-a numit ”rezonabil” şi ”al curăţeniei”, întrucât se elimină cheltuielile inutile.

Citeste si: Raluca Turcan, anunț important despre creşterea numărului de locuri de muncă mai bine plătite

”Primăria Capitalei va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a afirmat Dan, precizând că nu poţi face investiţii serioase, dacă nu-i plăteşti pe cei care ţi-au finalizat lcurări încă din primăvara anului 2019.

Nicuşor Dan: "Este un buget al curăţeniei"

Primarul Capitalei susține faptul că bugetul adoptat vineri ”este un buget al curățeniei” și că nu mai există cheltuieli inutile în acesta.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Este un demers pe care l-am început din luna ianuarie. A fost un demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă pentru că Primăra Capitalei nu a fost pusă pe baze economice ani de zile şi atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate”, a declarat el.

Primarul Capitalei Nicușor Dan[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Răsturnare de situație cu privire la bugetul Capitalei. Ce conține noul acord pe banii bucureștenilor

Primarul general a susţinut că este ”un buget rezonabil”

”Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu poţi să faci mari lurări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara lui 2019. Este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar. Primăria Capitalei se va ţine de cuvânt, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a mai declarat primarul general.

De asemenea, Nicușor Dan a mai declarat și faptul că ”este un buget de investiii”, banii urmând a se duce către ”acele investiţii pe care bucureştenii le aşteaptă de multă vreme”, respectiv termoficare, infrastrutură, semagorizare intelgentă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si