Buletin de vot alegeri parlamentare 2024 Cluj - Camera Deputaților și Senat / 1 decembrie 2024. Lista candidaților și partidelor
Iată cum arată buletinul de vor pentru alegerile parlamentare 2024 - județul Cluj: Camera Deputaților și Senat!
Românii sunt chemați pe 1 decembrie 2024 la urne pentru a vota la alegerile parlamentare. Aceștia vor primi două buletine de vot: unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat.
Per total, sunt 43 de circumscripțiile electorale: 41 pentru fiecare județ din țară, una pentru Municipiul București și una pentru diaspora.
Buletinele de vot sunt diferite în fiecare județ al țării/ Diaspora/ București și includ numele și însemnele partidului și a candidaților aflați pe listele depuse la BEC.
Iată cum arată buletinele de vot pentru Cluj!
Buletin de vot alegeri parlamentare 2024 Cluj- Camera Deputaților
Buletin de vot alegeri parlamentare 2024 Cluj- Senat
Duminică, 1 decembrie 2024, între orele 07.00 – 21.00.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: După ce a născut, o femeie și-a ascuns bebelușul într-un sertar. A rămas acolo timp de 3 ani- antena3.ro
La ora 21.00, președintele biroului electoral al secției de votare declară votarea încheiată și dispune închiderea localului de vot.
Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot.
Alegătorii aflați în situația de mai sus pot vota până cel mult la ora 23.59. Doi membri desemnați din cadrul biroului electoral al secției de votare vor verifica la ora 21.00 dacă în afara sediului secției de votare se află alegători care așteaptă să își exercite dreptul de vot și vor monitoriza ordinea în care aceștia au acces în localul de vot.
Pentru alegerile parlamentare 2024, alegătorii votează numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
Astfel, românii vor putea vota pe 1 decembrie 2024 doar dacă se află în județul în care au reședința.
Citește și: VIDEO Ce cred românii despre rezultatul alegerilor. Cei mai mulți oameni speră la o schimbare
Accesați www.registrulelectoral.ro, introduceți datele personale și veți afla secția de votare la care ați fost arondat, inclusiv adresa acesteia.
Conform Biroului Electoral Central, pe buletinul de vot se vor regăsi patrulatere, paralele între ele, în număr suficient pentru a cuprinde toate listele de candidați și candidaturile independente, în afară de ultima pagină, pe care se aplică ștampila de control.
Citeste si: Ce scria Călin Georgescu în cărțile lui: Despre apocalipsă, reptilieni și ieșirea din Matrix- antena3.ro
În patrulaterele fiecărui buletin de vot se vor regăsi listele de candidați. Candidații se identifică pe listă prin prenume, nume și, în cazul alianțelor, prin apartenența politică și se trec în ordinea stabilită de partidul politic, alianța politică, alianța electorală sau organizația cetățenilor aparținând minorităților naționale care a depus lista.