„Primul meu ordin astăzi va fi ca în Consiliul de Miniştri să se poată intra numai cu Certificatul Verde”, a declarat liderul noii coaliţii guvernamentale de la Sofia, alcătuită din patru partide, relatează Agerpres. Bulgaria a înregistrat în ultimele 24 de ore aproape 2.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus şi 152 de decese asociate COVID-19. 

Citeste si: Pilula anti-COVID de la Pfizer, eficacitate de 90%

Noul premier bulgar pune presiune pe vaccinarea populației

Kiril Petkov a adăugat că certificatul verde, care atestă în Bulgaria nu doar vaccinarea anti-Covid-19, ci și trecerea prin boală sau efectuarea unui test negativ recent, va fi obligatoriu de asemenea pentru toţi angajaţii ministerelor şi ai altor instituţii publice.

Citeste si: Vaccinare anti-COVID. Ce protecție oferă vaccinul Pfizer împotriva Omicron- date reale din Africa de Sud

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Certificatul Verde este obligatoriu din octombrie în Bulgaria pentru accesul în spaţiile publice închise, precum barurile, centrele comerciale sau teatrele, nu însă şi la locul de muncă.

Citeste si: Bilanț vaccinare anti-COVID-19, în România. Câți români aleg să se imunizeze

Noul premier bulgar a insistat că numai prin creşterea procentului populaţiei vaccinate anti-Covid-19 cu schema completă- în prezent de numai 26,5%- pot fi evitate restricţii antiepidemice care implică închiderea economiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si