Borissov a declarat că Sofia își va grăbi aplicarea după ce a purtat o discuție cu președintele Băncii Centrale Europene, Christine lagarde, și cu oficiali înalți ai Comisiei Europene.

„Această criză (de coronavirus n. red.) ne-a arătat că cei care se află în zona euro și în „sala de așteptare” vor avea miliarde de euro pentru recuperare. Cei care nu sunt nevoiți vor trebui să își asume datoriile cu dobândă ridicată”, a declarat acesta, potrivit Reuters.

Citeste si: Nelu Tătaru, despre vârful infecțiilor cu coronavirus: „După 20, 21 spre 25 aprilie”

Borissov a declarat că este convins că Bulgaria, împreună cu Croația, se vor putea alătura zonei euro în viitorul apropiat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Miniştrii de Economie şi Finanţe din zona euro au ajuns, joi seară, la o înţelegere privind pachetul de măsuri economice care vor mobiliza peste 500 de miliarde de euro în împrumuturi pentru a sprijini statele, firmele şi angajaţii afectaţi de impactul pandemiei de Covid-19, după ce Olanda a fost de acord să destindă condiţiile de accesare a fondului de ajutorare, cunoscut ca Mecanismul European de Stabilitate (MES).

Citeste si: Coronavirus România 10 aprilie: Bilanțul ajunge la 5.467 de infectați

Miniştrii au convenit asupra unei linii de credit a MES de 240 miliarde de euro pentru a oferi lichidităţi statelor, mobilizarea a 200 miliarde de euro în investiţii din partea Băncii Europene de Investiţii, pentru împrumuturi în cazul întreprinderilor mici şi medii, şi un fond de 100 de miliarde de euro garantat de ţările membre pentru fond de şomaj şi păstrarea locurilor de muncă.

Eurogrupul a reuşit să ajungă la această înţelegere după ce miercuri a fost suspendată reuniunea, după 16 ore de negocieri fără consens.

Surse diplomatice şi oficiali au declarat că neînţelegerile dintre Italia şi Olanda referitoare la condiţiile care trebuie ataşate creditelor din zona euro destinate guvernelor care se luptă cu pandemia blochează progresele aprobării unor fonduri de 500 de miliarde de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si