Miezul de nuca e inaintea Pastelui ca aurul in piete. Un kilogram  a ajuns sa coste si 50 de lei, spre dezamagirea gospodinelor care tanjesc, in aceasta perioada, dupa cozonaci cu de toate.
 
Nimic mai fals, spun producatorii, care se plang c-au bataturi in palme de la cat au trudit pana le-au spart. In plus, trec si 7 ani pana cand un nuc da roade.
 
 
Acest domn, ratacit printre tarabe, nu ingroasa randul celor care comanda de-a gata cozonacii. Dar, cum nu sunt bani din belsug, iar lista facuta de sotie e lunga, e chibzuit la cumparaturi.
 
Interesant e ca nuca de cocos, adusa de la mii de kilometri departare, e cu mult mai ieftina. In jur la 2 lei si 50 de bani bucata sau 14 lei kilogramul daca e razuita.
 
Pe de alta parte, Romania e unul dintre producatorii importanti de nuci din lume. La export, miezul se vinde dublu. Daca romanii se uita lung la el in piete, nemtii si italienii fac ulei si produse farmaceutice la mare cautare.
 
Ne indreptam si spre raioanele de carne, unde intalnim alt paradox.
Cum necum, iepurele, o delicatesa in farfurie, a ajuns sa coste cat mielul in prag de sarbatori.
 
Cat priveste carnea de miel, ciobanii nu lasa din pret. 25 de lei e kilogramul de carne, iar in viu... de la 13 la 15 lei. La fel se vinde si carnea de ied.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si