In articol:
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. 25 martie 2020
- Macrou prăjit rețetă simplă și extraordinar de delicioasă
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Ingrediente
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Mod de preparare
- Beneficiile macroului pentru sănătate
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Beneficii pentru organism
- Rol în funcționarea sistemului nervos
- Tradiții și obiceiuri
- Data sărbătorii a variat
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Blagoveștenie
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Oamenii nu trebuie să se certe
- Noaptea focurilor
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Cântecul cucului
- Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Cum afli dacă te căsătorești?
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Buna Vestire este una dintre cele mai vechi sărbători creștine.
Este prima sărbătoare confirmată în documente dintre sărbătorile Maicii Domnului.
Așa cum îi spune și numele, este o sărbătoare a bucuriei, ziua în care se primește o veste minunată: Fecioara Maria este anunțată de către Arhanghelul Gabriel că va concepe şi va deveni mama lui Iisus din Nazaret.
Semnificatia acestei sarbatori este reprezentata de momentul in care Arhanghelul Gavril o anunta pe Fecioara Maria ca va da nastere Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Crestinii tin cu sfintenie aceasta sarbatoare avand in vedere faptul ca la noua luni distanta, domnul nostru Iisus Hristos se naste.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. 25 martie 2020
Biserica Ortodoxa sarbatoreste, în fiecare an, Buna Vestire pe 25 martie.
De Buna Vestie este dezlegare la pește. Așadar, v-am pregătit o rețetă delicioasă de macrou prăjit!
Citeste si: VIDEO| Rugăciuni în Postul Paștelui. Preotul spune ce să faci ca să îți întărești sufletul
Macrou prăjit rețetă simplă și extraordinar de delicioasă
Dacă totuși nu puteți să renunți la macroul prăjit, uite o rețetă extrem de delicioasă!
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Ingrediente
- 4 macrouri
- faina
- sare
- boia dulce
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Mod de preparare
- Pestele se curata si se taie bine
- Se presara cu sare si se lasa sa isi ia cata ii trebuie
- Faina se amesteca cu putina boaia pentru culoare.
- Peste se tavaleste prin faina si se pune la prajit in uleiul incins
- Se intoarce pe ambele partzi pana se rumeneste frumos
- Se manaca cu mamaliga si musdei de usturoi
Beneficiile macroului pentru sănătate
De provenienţă atlantică, macroul este mai des întâlnit pe coasta nord-americană şi pe cea europeană, dar şi în Marea Nordului sau cea Mediterană.
Se deplasază în bancuri care se apropie de ţărmuri vara pentru a se hrăni cu peşti mici şi creveţi și merită să îi fie cunoscute mai bine calităţile.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Beneficii pentru organism
Ceea ce mulţi nu ştiu este că macroul ajută organismul să lupte împotriva bolilor de inimă, accidentelor cerebrale, tensiunii şi colesterolului.
Deoarece e mai greu să ajungă în stare proaspătă în pescării sau în magazine, macroul este consumat pe piața din România adesea sub formă de conservă.
Rol în funcționarea sistemului nervos
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Recunoscute pentru calitatea lor, conservele de macrou în ulei vegetal şi macrou în sos tomat aduc pe mesele românilor o carne delicioasă şi sănătoasă, cu un aport considerabil de acizi graşi (omega 3) şi de vitamina B12 care fac din acest peşte un aliment cu rol puternic în menţinerea funcţionării normale a sistemului nervos şi a formării sângelui.
În plus, macroul este bogat în niacină (Vitamina B3), colină, folați, vitaminele E, D, A, K şi C, fiind totodată sursă de proteine.
Tradiții și obiceiuri
Tradiţia spune că, în această zi aducătoare de veste minunată, oamenii nu au voie să se certe, fiind mare păcat. Străbunii credeau că cine se ceartă în această zi va avea necazuri tot anul.
Evanghelia Sfântului Apostol și Evanghelist Luca arată cum Arhanghelul Gavriil a fost trimis către Fecioara Maria din Nazaret pentru a-i vesti că a fost aleasă de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor (Luca 1, 26-38).
Citeste si: Rugăciune de mulţumire. Cum să fii recunoscător pentru ajutorul primit
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. După o viețuire de 12 ani în Templul din Ierusalim, Fecioara Maria a fost încredințată unui bătrân drept, numit Iosif, sub rânduiala însoțirii, dar pentru păzirea fecioriei celei care L-a născut pe Dumnezeu. Despre cum a fost ales acel bărbat, tradiția Bisericii arată că s-a făcut în acest fel: din casa și din seminția lui David au fost aleși bărbați fără femei, iar toiegele lor au fost puse în altar; al cărui toiag a înverzit, acela a fost ales pentru a i se încredința Fecioara Maria.
Dreptul Iosif a luat-o în casa sa din Nazaretul Galileii. Aici, pe când se afla la rugăciune, a primit vestea adusă de Arhanghelul Gavriil, precum că a aflat har înaintea lui Dumnezeu, dovedindu-se vrednică să aducă în lume, ca om întrupat, pe Mântuitorul Iisus Hristos, scrie Agerpres.
Data sărbătorii a variat
Data acestei sărbători a variat la început. În Răsărit, însă, data de 25 martie s-a generalizat probabil îndată ce Naşterea Domnului a început să fie sărbătorită peste tot la 25 decembrie, adică încă din prima jumătate a sec. al V lea.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Blagoveștenie
În popor i se mai spune acestei sărbători Blagoveștenie, Ziua Cucului sau Ziua Zămislirii Domnului. Pe lângă semnificaţia religioasă, în ziua de Bună Vestire în unele zone din ţară se spune că atunci cânta cucul prima oară. În tradiţia populară cucul este vestitorul de lucruri importante din viaţă de zi cu zi a omului. În trecut se credea că în momentul în care o persoană îl auzea pentru prima oară cântând în acel an, omul trebuia să numere de câte ori acesta cânta. Astfel, omul află câţi ani mai are de trăit, scrie site-ul creștinortodox.ro.
Citeste si: Rugăciune pentru a rămâne însărcinată
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Conform unei superstiţii, de Buna Vestire este bine să se pună în pragul casei sare şi pâine pentru hrană îngerilor.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Oamenii nu trebuie să se certe
În această zi oamenii nu trebuie să se certe deoarece este mare păcat. Persoanele care se ceartă în ziua de Buna Vestire vor avea necaz tot anul.
În regiunea Bucovinei, de Buna Vestire nu se pun ouă la cloşcă, deoarece se crede că puii ar putea ieşi cu două capete şi patru picioare.
Citeste si: Cea mai puternică rugăciune pentru postul Paștelui! Desface toate necazurile din viața ta
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. În alte regiuni, pentru a se asigura că vor avea parte de roade bogate în livezi, oamenii ameninţau pomii cu toporul după care îi stropeau cu ţuică.
Noaptea focurilor
Tot în această zi, persoanele din Maramureş adună toate lucrurile nefolositoare de prin curţi şi le dau foc. Acest obicei poartă numele de Noaptea focurilor şi este practicat de către toţi maramureşenii, începând de ziua şi durând de obicei după miezul nopţii sau chiar până în zori.
Citeste si: Rugăciune la început de an! Te ajută să-ți meargă bine
Datorită faptului că în această zi este dezlegare la pește, o superstiţie spune că o persoană care gustă în această zi pește, se va simţi întregul an precum peştele în apă. În popor se mai spune că toţi pescarii nu ar trebui să arunce cu mămăligă în apă în ziua de Bună Vestire. În caz contrar, toţi peştii din acea apă vor muri.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Cântecul cucului
De Buna Vestire, primul cântec al cucului trebuia să îi găsească pe toţi oamenii îmbrăcaţi în haine curate, joviali, veseli, cu bani în buzunare şi cu stomacul plin.
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Dacă oamenii nu ar îndeplini cu stricteţe aceste ritualuri se credea că respectivii nu se vor putea bucură de toate bogăţiile pe care anul urma să le aducă. Iar dacă primul cântec al păsării era auzit pe stomacul gol, în stânga sau în spatele omului, acest lucru era un semn rău, precum spun şi versurile „Cucu-n spate mi-a cântat/ şi moartea m-a săgetat!”.
Mai mult, conform unei superstiţii, persoanele care auzeau cucul toată primăvară urmau să moară în scurt timp.
Citeste si: Rugăciunea de seară. Se rostește înainte de culcare
Buna Vestire 2020. Dezlegare la pește. Macrou prăjit rețetă. Cum afli dacă te căsătorești?
În unele locuri se obişnuia că flăcăii şi fetele de însurătoare să întrebe cucul câţi ani mai trebuie să aştepte până se vor căsători.
Dacă pasărea tăcea acesta era prilej de mare bucurie deoarece tăcerea semnifică o căsătorie grabnică, în timp ce cântecul cucului însemna încă un an de aşteptare.