Buna Vestire 2021: Mai sunt 9 luni până la Crăciun!
Joi, 25 martie 2021, enoriașii sărbătoresc „Buna Vestire”. Este vorba despre o sărbătoare importantă a lunii martie, cu dezlegare la Pește.
Buna vestire 2021 este pe 25 martie. Sărbătoarea marcată cu cruce roșie, în calendarul ortodox, este prăznuită joi. Buna Vestire reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale anului. Anual este celebrată la aceeași dată. Odată cu această zi, vin și mai multe tradiții și obiceiuri importante, pe care trebuie să le respectăm pentru a avea o zi bună, dar și pentru a atrage de partea noastră norocul și lucrurile bune.
Citeste si: Postul Paștelui. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci în Postul cel Mare
Ziua Bunei Vestiri este cunoscută și ca Blagoveştenia. Este ziua în care Arhanghelul Gavriil a adus cea mai importantă veste – cea a venirii în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Pe 25 martie 2021, biserica ortodoxă acordă dezlegare la pește. Atunci, gospodinele pregătesc cele mau bune preparate din pește. Buna Vestire este un praznic împărătesc și de aceea se mănâncă acest tip de carne. Chiar dacă primesc permisiunea de a trece peste anumite prescripţii, nu se consumă carne, ouă sau lactate în aceste zile.
Una dintre cele mai importante sărbători creștine aduce și tradiții și obiceiuri după sine.
În popor, această zi este numită și „Ziua Cucului”.
Această denumire vine de la faptul că pasărea care ne prevestește lucruri importante cântă pentru prima dată pe 25 martie. Trebuie să-l așteptăm cu veselie, voie bună și cu bani în buzunar, pentru a ne merge bine tot restul anului.Citeste si: Cum se aleg babele în martie 2021
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Se spune că de Buna Vestire trebuie să numărăm de câte ori cucul îşi cântă numele. Astfel vom afla numărul anilor pe care îi mai avem de trăit. Mai mult, tinerii îl intrebau pe cuc când se vor căsători, iar fiecare suntel al lui însemna câte un an.
Se spune că pe 25 martie 2021, oamenii trebuie să fie mai buni și mai iertători și să nu aibă probleme cu nimeni pentru că așa vor fi tot restul anului.
Citeste si: Calendar ortodox martie 2021: Ce sărbătoare este azi?
Atenție cum vă comportați în această zi pentru că se zice că atunci omul poate sta la masă cu îngerul său păzitor și trebuie să-i arate acestuia că este o persoană bună.
Pe pragul casei trebuie să se pună pâine şi sare, pe care îngerii să le consume.
Citeste si: Postul Paştelui 2021, obiceiuri tradiţii şi superstiţii. Ce NU ai voie să faci în Postul Mare
La Blagoveştenie se fac mai multe acte de purificare a spaţiului, de alungare a şerpilor de pe lângă casă şi a insectelor şi omizilor din livezi. Astfel, se fac zgomote pentru a speria forțele malefice și se aprind focuri în grădini.
Începând cu 25 martie 2021, mai calculăm 9 luni până la seara de Crăciun.
Citeste si: Horoscop duminica, 14 martie 2021. Vesti fabuloase pentru nativii zodiilor de foc!