Buna Vestire 2023.  Această zi e una extrem de importantă, deoarece Fecioara Maria a aflat de la Arhanghelul Gavriil că-l va naște pe Iisus, Fiul lui Dumnezeu.

Această zi este cunoscută, în tradiția populară, și sub numele de Blagovestenie sau Ziua Cucului, pentru că sosesc rândunelele și are loc primul cântec al cucului.

Buna Vestire 2023. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi mare

Buna Vestire 2023. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi mare

Buna Vestire 2023. Rugăciunea puternică pe care să o rostești în această zi mare

[Sursa foto: PixaBay]

În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Slavă Ție!
Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.

Citește și: Sărbătoare vineri, 10 martie 2023. Ce apare în calendarul ortodox

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Preasfânta Treime, miluiește-ne pe noi. Doamne, curățește păcatele noastre. Stăpâne, iartă fărădelegile noastre. Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru Numele Tău.

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-Se Numele Tău, vie Împărăția Ta, fie voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea spre ființă, da-ne-o nouă astăzi, și ne iartă nouă greșalele noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău.

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfinților Părinților noștri și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin ”.

Buna Vestire 2023. Tradiții și obiceiuri românești

În ziua de Buna Vestire, dacă primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în spatele omului, era semn rău: „ Cucu-n spate mi-a cântat/ și moartea m-a săgetat!”

Astfel, băieții și fetele îl întrebau pe cuc când se vor căsători: „ Cucule voinicule/ Câți ani îmi vei da/ pân m-oi însura (mărită)?”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: Buna Vestire 2023. Ce nu se face în această zi sfântă?

Dacă se întâmplă că după rostirea acestor cuvinte, cucul să cânte, cântecul său echivala cu un an de așteptare. Dacă el tăcea, tăcerea să era semn că urmează o căsătorie grabnică. 

O altă superstiție spune că, de Buna Vestire este bine să se pună îngerilor în pragul casei sare și pâine pentru hrană, deoarece această zi aduce mereu creștinilor o veste minunată. În această zi oamenii nu trebuie să se certe deoarece este mare păcat.

De asemenea, nu este bine să te cerți, deoarece vei avea parte de necazuri.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si