Un buncăr antiatomic funcțional și complet dotat există în România, iar acesta nu are legătură cu exteriorul.
”Adăpostul a fost funcțional la sfârșitul anului 1989."

Citeste si: VIDEO| Locatarii mai multor blocuri au fost puși să elibereze buncărele în care erau depozitate borcane cu murături

"Cu dotări cu tot. Era asigurat tot, până și lenjeria, tacâmuri, tot! În sufragerie, în dormitor, în baie, absolut tot! Aer condiționat, apă, lumină, ce vrei și ce nu vrei.

Există o rețea care asigură lumina specială pentru asta. Din rețeaua curentă. Dar are și grup electrogen de mare capacitate care, în caz că se întrerupe curentul, se pornește și are în continuare tot ce trebuie."

Buncărul se află sub Palatul Cotroceni

"Este conectat la Ministerul Apărării, la Palatul Cotroceni, la Casa Presei. Așa-zisele tuneluri sunt practicabile cu mașina. Sunt asigurate niște porți uriașe, foarte grele, care pot separa aceste tronsoane. Când vrea să circule pe o parte se deschid porțile și pe acolo circulă. Restul, nicăieri”, a declarat colonelul Mihai Bartoș, comandantul dispozitivului militar care a ridicat Casa Poporului, la DCNews.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- Cum a ajuns Rusia să afirme că Zelenski se află ascuns într-un buncăr din Brașov

”Acolo intră Guvernul întreg. În orice caz, este foarte bine calculat. Au rezerve (de mâncare) și acolo se prepară mâncarea. Funcționează fără să aibă legătură cu exteriorul”, a mai spus Bartoș.

Construcția buncărului a întârziat deschiderea șantierului la Casa Poporului cu un an.

Primul tunel săpat a fost la 22 de metri sub fundația Palatului Parlamentului.

O firmă din România face buncăre la comandă

În contextul tensiunilor de la granițele Ucrainei, românii nu prea au unde să se ascundă în cazul unui război.

Citeste si: Buncăre pe post de spații de depozitare

La nivelul întregii țări există 4.500 de buncăre, dar multe din ele nu pot să adăpostească mai mult de 3-4 familii.  Potrivit DCNews, o firmă din România, cu fabrica în București, realizează buncăre, la comandă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si