Bunica fostei sefe a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru, in varsta de 90 de ani, a venit, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, unde a fost citata ca martor in cel mai nou dosar de coruptie in care este implicata nepoata sa. Ea a facut un atac de panica si a fost nevoie de interventia unui echipaj al Ambulantei.

”Am venit si eu aici ca asa imi vine sa plang.

Am venit de acasa sa vad ce a facut DNA, ca mi-a nenorocit copilul”, a declarat bunica Anei Maria Patru, inainte de intrarea in sediul DNA.

”DNA si-a batut joc de copilul meu” si ”Vreau sa-i vad la puscarie”, a mai spus bunica Anei Maria Patru.

Femeia de 90 de ani a fost adusa de acasa, de la o distanta de patru sute de kilometri si a fost insotita de Ana Maria Patru, care a afirmat ca avocatii au solicitat prezenta unei ambulante in zona pentru bunica sa.

La un moment dat, a fost nevoie de interventia echipajului Ambulantei, in conditiile in care batrana a suferit un atac de panica.

Surse judiciare au declarat ca procurorii au chemat-o pe batrana in contextul in care suspecteaza ca Patru ar fi cumparat pe numele acesteia un teren in orasul Voluntari, iar banii pentru achizitionarea acestuia ar proveni din infractiunea de trafic de influenta.

Fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana Maria Patru a fost plasata sub control judiciar, miercuri dupa-amiaza, in al doilea dosar de corptie deschis pe numele ei de catre DNA Ploiesti.

Procurorii o acuza ca a cerut de la firma Siveco un milion de euro si a primit 600.000 de euro, sustinand ca va interveni la directorul unei institutii sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de software. Patru spune ca denuntatoarea sa este Irina Socol si sustine ca aceasta este ”bolnava”, amenintand ca ii va face plangere penala.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de DNA, in noul dosar de coruptie deschis pe numele Anei Maria Patru aceasta a fost plasata sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani.

”In perioada aprilie-mai 2013, inculpata Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantii unei firme de software suma de 1 milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si a promis ca-l va determina sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de de software. In acelasi context, inculpata a primit, in trei transe, in perioada iulie 2013- martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, suma remisa si primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeasi marca; sfarsitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000

euro si in cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 eur o)”, spun procurorii DNA.

Anchetatorii arata ca, incepand din iulie 2013 si pana in noiembrie 2016, Ana Maria Patru a disimulat adevarata natura a provenientei si beneficiarul real al sumei de 600.000 de euro cumparand pe numele unei rude un teren de 1000 de metri patrati in valoare de 130.000 de euro, in orasul Voluntari, cumparand pe numele altei rude un apartament de 80.000 de euro in Constanta, platit 75.000 de euro cash si 5.000 de euro prin virament bancar, precum si investind 437.000 de euro intr-o casa contruita pe terenul din Voluntari si in amenajarea apartamentului din Constanta.

”La data de 05 decembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a formulat si inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie un denunt privind existenta unei infractiuni de trafic de influenta, pretins comisa de directorul institutiei publice la care am facut referire mai sus, cunoscand ca acesta este nereal. Cu ocazia audierii in calitate de inculpat, Patru Ana Maria a recunoscut ca denuntul – obiect al infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, retinuta in sarcina sa, este mincinos” mentioneaza DNA.

La iesirea de la DNA Ploiesti, unde a petrecut miercuri aproximativ sapte ore, Ana Maria Patru a spus ca este victima uni denunt mincinos facut de Irina Socol, cu care a avut o relatie de prietenie.

”Am primit un control judiciar(...) Nu-i nicio problema, doamna Socol sa traisca, face in continuare denunturi muncinoase. Stiti, am auzit si eu de Dinu Pescariu si de Florica. Va spun pe cinstite ca doamna Socol ii intrece din toate punctele de vedere. Este un denunt mincinos, dar atat de mincinos ca nu stiu ce s-o face cand voi face o plangere penala impotrva dumneaei” a spus Patru.

Aceasta a sustinut ca cea care a denuntat-o, Irina Socol, o vizita in arest si ii aduce pizza, cerandu-i sa faca denunturi.

”In timpul in care am fost arestata preventiv, stiti povestea mea, desi eram arestata preventiv, ma vedeam cu denuntatoarea mea, aducea pizza, se manca, bine, eu nu mancam, va dati seama, dar dumneaei venea asa cu cate un denunt scris impreuna cu avocata ei(...) Nu mai putem sa stam intr-o tara numai cu denuntatori, dar denuntatori mincinosi. Am fost pusa sa fac un denunt de catre Irina Socol si nu l-am facut asa cum si-a dorit ea, iar toata cauza aceasta s-a intors impotriva mea. Problema este ca(...) din intamplare denuntul pe care ea mi l-a dat sa-l fac, in momentul in care eram arestata, a ramas la mine si l-am luat cu mine(...) l-am depus la Inspectia Judiciara si a facut acolo lamuririle necesare” a mai afirmat Patru.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Aceasta a mai spus ca se simte ”hartuita” si ca crede ca Irina Socol ”este defecta, este bolnava”.

”Am facut la Inspectia Judiciara, am depus un memoriu, am povestit tot ce s-a intamplat in perioada cand eu am fost arestata, am vorbit foarte mult despre Irina Socol si prietenia ei cu procurorii de aici, cum dumneaiei isi aorga niste drepturi foarte mari in sediul procurorilor DNA, cum dinsa mituieste procurorii cu pizza, cu bomboane si asa mai departe, si faece si denunturi in acelasi timp, dar face denunturi mincinoase”, a adaugat ea.

Fostul presedinte al AEP Ana Maria Patru a fost trimisa in judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti in decembrie 2016, pentru trei infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de spalare a banilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada aprilie- iunie 2008, Patru, in calitate de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente- functie cu rang de secretar de stat- a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in municipiul Bucuresti. In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

Ana Maria Patru a fost retinuta in 15 noiembrie 2016, in urma unor perchezitii la domiciliul ei, dar si la sediul AEP.  A doua zi, Patru a fost arestata preventiv pentru trafic de influenta, iar in 24 decembrie a fost plasata in arest la domiciliu, apoi sub control judiciar.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, la inceputul acestei luni, ca Patru sa ramana sub control judiciar, dar sa poata parasi tara.      .


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si