Ministerul Educaţiei a prezentat, miercuri, date oficiale legate de elevii din România care beneficiază de burse de merit. Conform cifrelor oferite, 82,78% din totalul burselor de merit sunt acordate elevilor care au medii 8.00- 10.00.

Aproape 8.500 de elevi cu media sub 5 primesc bursă de merit

La polul opus, aproape 8500 de elevi cu media sub 5 primesc burse de merit.

Analizând datele, constatăm că 5.250 au media cuprinsă între 4.00 și 4.99, 2.382 dintre elevii recompensați au media între 3.00 și 3.99.

Mai mult, 704 au media între 2.00 și 2.99, iar 158 au media sub 2. Datele prezentate de minister sunt pentru luna octombrie 2023.

Citește și: EXCLUSIV- Teo Bichir, argint la Olimpiada Internațională de Astronomie: ”Țara noastră nu oferă atât de multe oportunități în acest domeniu”

Burse elevi 2023

Burse elevi 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

Câți elevi din România beneficiază de bursă de merit?

Ministerul Educației a centralizat date de la inspectorate și a constatat că un număr de 461.700 de elevi primesc burse de merit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”În privinţa burselor de merit, conform celor mai recente date transmise de inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, peste 461.700 de elevi beneficiază în luna octombrie 2023 de acest tip de burse. În funcţie de criteriile de acordare (media anuală/media de admitere), datele centralizate au evidenţiat faptul că 82,78% din totalul burselor de merit sunt acordate elevilor care se încadrează în tranşa de medii 8.00- 10.00”,

precizează ministerul.

Datele oferite de minister mai arată că ”52,55% din totalul burselor de merit sunt acordate pentru rezultate obţinute pe tranşa de medii 9.50- 10.00”.

Citește și: Ministerul Educației a făcut anunțul. Bursele studenților au crescut semnificativ. ,,Vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație''

Burse elevi 2023

Burse elevi 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

”Metodologia-cadru de acordare a burselor şcolare a fost elaborată în concordanţă cu prevederile Legii învăţământului”

Ministerul Educației vorbește și de obiectivele burselor de merit pentru sistemul de învățământ.

”Reiterăm că obiectivele burselor de merit care se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale/a mediilor de admitere, vizează stimularea învăţării individuale, încurajarea unei competiţii constructive în fiecare clasă de gimnaziu şi liceu din România, reducerea disparităţilor sociale, precum şi îmbunătăţirea mediei naţionale a rezultatelor obţinute de elevi, luând în calcul contextele de învăţare diferite, atât la examenele naţionale, cât şi la testările internaţionale. Metodologia-cadru de acordare a burselor şcolare a fost elaborată în concordanţă cu prevederile Legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, care stabileşte explicit tipurile de burse şi principalele condiţii de acordare a acestora”, spune instituţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si