Buzău: Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise aglomerate
Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău. Reunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile deschise cu un număr ridicat de persoane.
Masca este obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.
Hotărârea CJSU vine în urma propunerilor făcute de DSP Buzău cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului.
Măsura este valabilă pe întreg teritoriul judeţului Buzău.
La Buzău un număr de 100 de buzoieni confirmaţi cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, după ce ei nu au mai putut fi internaţi, paturile din spitalele pentru bolnavii COVID fiind ocupate.
Ministerul Sănătăţii a aprobat ca încă un spital din Buzău să devină unitate support pentru COVID, însă durează până va putea prelua efectiv primii pacienţi.
Buzău: Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise aglomerate
Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, joi, s-au înregistrat 36 de noi cazuri de COVID-19, la pacienţi cu vârste între 10 şi 89 de ani.
De la debutul pandemiei, s-au înregistrat în acest judeţ 1285 de îmbolnăviri, dintre care 683 de bolnavi s-au vindecat iar 35 au murit. Un număr de 100 de bolnavi cu COVID 19 sunt în această perioadă în izolare la domiciliu pentru că spitalele sunt pline şi nu mai pot fi internaţi. Atât spitalul municipal din Rm.Sărat,
cât şi cele două secţii ale Spitalului Judeţean destinate cazurilor de COVID 19 sunt pline.
Spital suport pentru bolnavii de COVID-19
Ministerul Sănătăţii a aprobat ca încă un spital din Buzău să devină unitate suport pentru Covid 19. Este vorba despre spitalul CFR, însă nu se ştie momentul exact la care în această unitate vor putea fi internaţi primii bolnavi cu coronavirus.
”Era absolut necesar să mai avem o unitate suport COVID în contextul în care nevoia de servicii medicale pentru persoanele confirmate a crescut în ultima perioadă. Astăzi ne vom întâlni cu reprezentanţii spitalului, dorim să iniţiem demersurile în vederea asigurării circuitelor astfel încât spitalul să devină funcţionat cât mai repede”, a
declarat joi directorul adjunct al DSP Buzău, Daniela Dumitru. În spitalul CFR ar fi disponibile circa 50 de paturi.