Numai la inundatii nu le sta gandul buzoienilor atunci cand ploua. Costurile uriase sunt marele patos. Mai exact, cu cat ploua mai mult, cu atat factura la apa e mai mare.

Administratorii asociatiilor de locatari, in frunte cu proprietarii de apartamente sunt disperati. Nu inteleg de ce trebuie taxata apa de ploaie, in conditile in care serviciul pentru canalizare este platit separat.

Din pacate, taxa pentru apa de ploaie este o grea mostenire de pe vremea fostului primar, care i-a acordat Companiei de apa Buzau o formula extrem de convenabila de taxare a serviciului de preluare si evacuare a apei pluviale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Nici primaria nu scapa de aceste costuri uriase. Ba din contra, ultima factura pentru apa de ploaie cazuta pe tot domeniul public al orasului l-a lasat masca pe actualul primar

Constantin Toma, primar BUZAU: este o cifra absolut socanta, 98 la suta din factura curenta reprezinta apa meteorica, vorbim pe factura curenta de 530.754 de lei, noi suntem furati intr-un mod nemaivazut.

Reprezentantii Companiei de Apa tin cu dintii de aceasta taxa care, sustin ei, este reglementata prin norme ale statului roman.

Ei spun ca apa de ploaie trebuie epurata si, cum acest proces costa multi bani, trebuie recuperati de undeva.

Timotei Oprea, purtator cuv Compania de apa Buzau: colectarea, canalizarea si epurarea apelor pluviale sau meteorice sunt servicii de utilitate publica. Nu este taxa de ploaie, asa cum auzim deseori, ci cetatenii platesc contravaloarea apei meteo evacuata in sistemul de canalizare.

Autoritatile cauta solutii pentru a elimina complet factura la apa meteorica pentru persoane fizice si vor sa scada cu 30 de la suta valoarea acestora pentru agentii economici.

Pana atunci, insa, ramane doar speranta ca nu va mai ploua.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si