Din 2016, tratamentul fiscal al cadourilor si tichetelor cadou acordate salariatilor cu anumite ocazii a fost modificat considerabil. incepand cu anul trecut, firmele sunt incurajate sa isi stimuleze angajatii in mai multe momente pe parcursul unui an calendaristic.

Cadourile, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori salariatilor, sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte nu depaseste 150 lei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Horoscop săptămânal 11-18 noiembrie 2024 cu Mihai Voropchievici. Zodiile care dau lovitura pe toate planurile- antena3.ro

Citeste si: Tragedia cu 5 morți din Suceava, provocată intenționat. ”Dacă nu am putut să te omor pe tine, omor copiii”- wowbiz.ro

Daca sunt acordate cu ocazia unei sarbatori, tichetele cadou nu sunt considerate venituri salariale si nu sunt impozitate cu 16%. in plus, acestea nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale daca sunt prevazute prin contractul de munca si sunt oferite cu ocazia evenimentelor specificate. Potrivit avocatnet.ro, daca stimulentele acordate salariatilor depasesc insa plafonul fixat la 150 de lei, diferenta de bani reprezinta venit impozabil din salarii si se cuprinde in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.
Cum data de 8 martie, atunci cand se sarbatoreste Ziua Femeii, se apropie, angajatorii pot acorda cadouri in aceasta perioada atat salariatelor, cat si copiilor minori ai acestora. Femeile pot primi din partea angajatorului suma de 150 lei, sub forma de bani, bunuri, vouchere de cumparaturi sau tichete cadou, fara a suporta impozite pentru aceasta.


 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si