OceanGate continuă să promoveze pe site-ul său expediții la epava Titanicului. Compania listează două misiuni către epava Titanicului, pentru iunie 2024. Site-ul a precizat că expediția din 2023 este în curs de desfășurare și că potențialii clienți ar trebui să se informeze cu privire la datele disponibile, scrie  Insider.

Submersibilul a făcut implozie la câteva ore de la scufundare

Site-ul a mai precizează că pasagerilor li s-ar putea alătura scafandrul francez PH Nargeolet – una dintre persoanele care au murit la bordul submersibilului Titan în luna iunie.

Citește și: Primele imagini cu epava submarinului Titan. Ce a mai rămas din submersibilul în care cinci miliardari au murit?

Submersibilul OceanGate a făcut implozie cu cinci pasageri la bord, la câteva ore de la o scufundare pentru a vedea epava Titanicului. Ambarcațiunea a pierdut comunicarea cu nava de suprafață după două ore de la coborâre, declanșând o tentativă de căutare și salvare foarte mediatizată. Directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush, se afla, de asemenea, la bordul ambarcațiunii.

Submersibilul OceanGate a făcut implozie cu cinci pasageri la bord, la câteva ore de la o scufundare pentru a vedea epava Titanicului.

Submersibilul OceanGate a făcut implozie cu cinci pasageri la bord, la câteva ore de la o scufundare pentru a vedea epava Titanicului.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Miercuri, Paza de Coastă americană a declarat că „presupuse” rămășițe umane au fost colectate din epava submersibilului Titan. Oficialii americani și canadieni investighează cauzele imploziei submersibilul. Președintele MBI, căpitanul Jason Neubauer, a declarat într-un comunicat că "mai este încă mult de lucru pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a Titanului și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va mai repeta". 

Citește și: Detalii cutremurătoare în urma deceselor victimelor aflate în submarinul Titan: Suleman avea la el un cub Rubik şi voia să doboare un record Guinness

"Sunt recunoscător pentru sprijinul internațional și interinstituțional coordonat pentru recuperarea și conservarea acestor dovezi vitale la distanțe și adâncimi extreme în largul mării", a declarat căpitanul Neubauer. Toate cele cinci persoane aflate la bordul navei au murit pe 18 iunie, după ce aceasta a făcut implozie după aproximativ 90 de minute de la o scufundare. Cei aflați la bord au plecat în călătorie pentru a vedea faimoasa epavă din 1912, care se află la o adâncime de 3.800 de metri în Atlanticul de Nord.

”A fost un moment extrem de trist”

Pasagerii erau Stockton Rush, în vârstă de 61 de ani, directorul companiei OceanGate, care a organizat scufundarea, exploratorul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său, Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, și scafandrul francez Paul-Henry Nargeolet, în vârstă de 77 de ani. Inițial, oficialii au fost sceptici cu privire la perspectiva de a recupera vreunul dintre cadavre.

Misiunea de recuperare a fost condusă de nava canadiană Horizon Arctic, care a transportat un vehicul telecomandat operat de Pelagic Research Services.

Misiunea de recuperare a fost condusă de nava canadiană Horizon Arctic, care a transportat un vehicul telecomandat operat de Pelagic Research Services.

[Sursa foto: Captură ecran - BBC]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Misiunea  de recuperare a fost condusă de nava canadiană Horizon Arctic, care a transportat un vehicul telecomandat operat de Pelagic Research Services. Compania a precizat într-o declarație, miercuri că echipa sa a finalizat operațiunile în larg și că se întoarce la bază. OceanGate a fost criticată pentru practicile sale de siguranță, iar foștii angajați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la submarinul Titan, care nu făcea obiectul unei reglementări. 

Într-o declarație de săptămâna trecută, OceanGate a spus că a fost "un moment extrem de trist pentru angajații noștri care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si