Călătoriile la epava Titanicului sunt promovate în continuare, iar două misiuni sunt listate pentru anul viitor
Compania OceanGate al cărui submarin a făcut implozie cu cinci pasageri la bord, listează două misiuni la epava Titanic în iunie 2024.
OceanGate continuă să promoveze pe site-ul său expediții la epava Titanicului. Compania listează două misiuni către epava Titanicului, pentru iunie 2024. Site-ul a precizat că expediția din 2023 este în curs de desfășurare și că potențialii clienți ar trebui să se informeze cu privire la datele disponibile, scrie Insider.
Site-ul a mai precizează că pasagerilor li s-ar putea alătura scafandrul francez PH Nargeolet – una dintre persoanele care au murit la bordul submersibilului Titan în luna iunie.
Submersibilul OceanGate a făcut implozie cu cinci pasageri la bord, la câteva ore de la o scufundare pentru a vedea epava Titanicului. Ambarcațiunea a pierdut comunicarea cu nava de suprafață după două ore de la coborâre, declanșând o tentativă de căutare și salvare foarte mediatizată. Directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush, se afla, de asemenea, la bordul ambarcațiunii.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Miercuri, Paza de Coastă americană a declarat că „presupuse” rămășițe umane au fost colectate din epava submersibilului Titan. Oficialii americani și canadieni investighează cauzele imploziei submersibilul. Președintele MBI, căpitanul Jason Neubauer, a declarat într-un comunicat că "mai este încă mult de lucru pentru a înțelege factorii care au dus la pierderea catastrofală a Titanului și pentru a ne asigura că o tragedie similară nu se va mai repeta".
"Sunt recunoscător pentru sprijinul internațional și interinstituțional coordonat pentru recuperarea și conservarea acestor dovezi vitale la distanțe și adâncimi extreme în largul mării", a declarat căpitanul Neubauer. Toate cele cinci persoane aflate la bordul navei au murit pe 18 iunie, după ce aceasta a făcut implozie după aproximativ 90 de minute de la o scufundare. Cei aflați la bord au plecat în călătorie pentru a vedea faimoasa epavă din 1912, care se află la o adâncime de 3.800 de metri în Atlanticul de Nord.
Pasagerii erau Stockton Rush, în vârstă de 61 de ani, directorul companiei OceanGate, care a organizat scufundarea, exploratorul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, și fiul său, Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, și scafandrul francez Paul-Henry Nargeolet, în vârstă de 77 de ani. Inițial, oficialii au fost sceptici cu privire la perspectiva de a recupera vreunul dintre cadavre.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Misiunea de recuperare a fost condusă de nava canadiană Horizon Arctic, care a transportat un vehicul telecomandat operat de Pelagic Research Services. Compania a precizat într-o declarație, miercuri că echipa sa a finalizat operațiunile în larg și că se întoarce la bază. OceanGate a fost criticată pentru practicile sale de siguranță, iar foștii angajați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la submarinul Titan, care nu făcea obiectul unei reglementări.
Într-o declarație de săptămâna trecută, OceanGate a spus că a fost "un moment extrem de trist pentru angajații noștri care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere".