În acest local din londra, clientii află că o portie de pui in stil thailandez are peste 600 de calorii, vita- preparată la fel, are 736, iar creveții 642 de calorii.

Caloriile, scrise în meniul restaurantelor 

„Mie îmi place ideea! Ai opțiunea de a face alegeri mai sănătoase, renunțând să comanzi și pâine cu usturoi, lângă felul principal, de exemplu.”

Părerile sunt, însă, împărțite. Pentru cei care vin într-un restaurant ca într-un loc de relaxare, numărul de calorii chiar nu contează.  

„Când vin să mănânc la restaurant, vin să mă simt bine! Așa că, pentru mine, nu contează numărul de calorii, multe sau puține! Sunt aici să mă simt bine.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Cafea, carne de vită, pui, porc sau chiar ciorbă înlocuite cu... pastile! Am putea mânca asemenea astronauților/Cum arată mâncarea viitorului

Decizia luată de Guvernul din Londra

Guvernul de la Londra le-a cerut restaurantelor, firmelor care livrează mâncare și cafenelelor- cu mai mult de 250 de angajati, să precizeze numărul de calorii în meniu, în încercarea de reduce obezitatea în rândul populatiei si de a promova o alimentație sănătoasă.

Citeste si: VIDEO- Cum alungăm astenia de primăvară prin alimentație

Peste 60 la sută dintre britanici sunt supra-ponderali sau suferă de obezitate, potrivit Autorității de Sănătate publică de la Londra.

Decontările făcute de stat pentru tratarea afecțiunilor conexe acestor probleme de sănătate depășesc suma de 6 miliarde de lire sterline, în fiecare an.

Citeste si: VIDEO| În fiecare lună în România se vând aproximativ 90 de milioane de ouă, iar cel mai des se folosesc la micul dejun

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si