„Codul roșu de caniculă se resimte din plin pe calea ferată. Climatizarea din vagoane nu face față temperaturilor uriașe, iar călătorii stau în saună timp de ore bune. Pasagerii sunt nevoiți să deschidă geamurile, improvizează evantaie și depind de apa cumpărată înainte de a urca în tren. Urmează un material filmat și cu camera ascunsă.”, a spus Cosmin Cernat.

În realitate, nu-l vedem și, cel mai important, nu îl simțim. În plin cod roșu de caniculă, aerul din trenul de navetiști de pe ruta Craiova Robănești, este irespirabil.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

„Deși afară sunt 38 de grade, aici, în tren, nu se simte nici urmă de aer condiționat, astfel că singurele surse de răcoare sunt evantaiele improvizate și geamurile lăsate deschise.”, a spus Teo Argint, corespondent Kanal D.

Cei mai afectați sunt călătorii cu copii mici, care sunt nevoiți să suporte pe distanțe lungi sauna din vagoane.

Ovidiu și Larisa, de pildă, vin din Călărași.

S-au oprit în gara din Craiova după patru ore de așteptat în fierbințeala din compartimente.

„Foarte cald, foarte cald. Deci, nu sunt condiții, nu dau drumul la aer  și de abia stai, de abia răsufli. Nu au fost nici locuri, a trebuit să stăm cu copiii în brațe, înghesuiți.”, a spus Larisa.

Nu lipsesc nici întârzierile. La aceste probleme, reprezentanții CFR răspund doar prin comunicate de presă seci, prin care le recomandă călătorilor să se hidrateze corespunzător în trenuri în perioada caniculară, când temperaturile depășesc 50 de grade la nivelul șinelor.

Și mâine sunt valabile trei coduri, roșu și portocaliu în sud-vestul țării, respectiv galben în rest. Temperaturile ajung la 41 de grade la umbră. Foarte cald va fi și duminică, spun meteorologii, iar codurile ar putea fi extinse.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si