Harta României este colorată sub două avertizări meteo. Meteorologii ANM au emis atât un cod galben, cât și un cod portocaliu de caniculă, care afectează aproape toată țara.

Cod portocaliu și galben de căldură. Harta zonelor vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis atât un cod galben, cât și un cod portocaliu de caniculă. În aproape toată țară sunt așteptate temperaturi extrem de ridicate, iar disconfortul termin se așteaptă a fi accentuat. 

Codul portocaliu de caniculă afectează Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, unde sunt prognozate temperaturi încadrate între 34 și 38 de grade Celsius.

Citește și: "Plaja antică este un loc extraordinar şi unic". Cum arată plaja îngropată la erupţia Muntelui Vezuviu și redeschisă acum pentru turiști

Călduri infernale în România!

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și în jumătatea de vest a Munteniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade", se arată în codul emis de ANM.

Codul galben de caniculă va afecta Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, unde se așteaptă temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Celsius.

Citește și: Au rămas pe câmp, după ce trenul s-a defectat. Oamenii au îndurat condiții greu de imaginat, de la temperaturi extreme până la lispa apei. "S-au bătut noi recorduri"

"Valul de căldură va persista în Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei, în jumătatea estică a Munteniei și în Dobrogea continentală, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități", se arată în informarea ANM. 

Călduri infernale în România!

[Sursa foto: Capturi ANM]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si