Calendar Evaluare Naţională 2020. Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a începe în data de 2 iunie, odată cu înscrierea candidaților pentru examene, și se încheie la 27 iunie, odată cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, urmând ca ulterior să aibă loc repartizarea computerizată la licee.

Primul examen scris la Evaluarea Națională 2020 este proba la limba și literatura română, programată pentru data de 15 iunie, urmată, două zile mai târziu, la 17 iunie, de proba scrisă la matematică, potrivit calendarului afișat pe site-ul Ministerului Educației.

Calendar Evaluare Naţională 2020. Programarea examenelor:

2- 5 iunie: Înscrierea elevilor

5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15 iunie: Limba și literatura română- probă scrisă

17 iunie: Matematica- probă scrisă

18 iunie: Limba și literatura maternă- probă scrisă

22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

22 iunie- Depunerea contestațiilor (orele 14:00- 20:00)

23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Calendar Evaluare Nationala 2020
Calendar Evaluare Nationala 2020

Citeste si: Ministrul Educaţiei anunţă cum se vor desfăşura examenele naţionale

Calendar Evaluare Naţională 2020. Programă

Noile programe de examen pentru probele Evaluării Naționale a absolvenților clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020 pot fi consultate  aici  (fișier pdf)

Calendar Evaluare Naţională 2020. Ministrul Educației a publicat și câteva modele orientative de subiecte pentru EN VIII, care sunt disponibile  aici.

O altă informație utilă elevilor și părinților se referă la site-ul dedicat publicării rezultatelor, care este  http://evaluare.edu.ro.

Calendar Evaluare Naţională 2020. Afişarea rezultatelor

Potrivit edupedu.ro, care a obținut un document de lucru de la Ministerul Educației, acest calendar ar urma să sufere mici modificări, în sensul că rezultatele din 22 iunie se vor publica până la ora 14:00 (în loc de 12:00), iar depunerea contestațiilor ar urma să aibă loc între orele 16:00-21:00.

Calendar Evaluare Nationala 2020
Calendar Evaluare Nationala 2020

Citeste si: Sindicat din învăţământul preuniversitar: Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă

Elevii de clasa a VIII-a au anul acesta o programă modificată pentru examene, din cauza situației generate de pandemie și suspendarea cursurilor. Ei vor avea probele cu noțiuni numai din materia de pe semestrul I.

Calendar Evaluare Naţională 2020. Măsuri speciale de protecţie

În școli și licee vor fi luate măsuri speciale în perioada în care elevii se vor pregăti pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, dar și în zilele în care se vor susține probele examenelor.

Calendar Evaluare Naţională 2020. Directorul unei școli din București a declarat că va fi nevoie de mai multe săli pentru organizarea în bune condiții a examenelor, pentru că într-o sală de clasă vor putea intra doar zece elevi, conform .digifm.ro.

În momentul în care vom intra la Evaluare, spre deosebire de anii trecuți, având în vedere distanțarea socială, nu avem voie să avem mai mult de 10 copilași în clasă. Deci vom avea un număr mai mare de săli în care vom susține Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, a spus Daniela Voinea.

Calendar Evaluare Nationala 2020
Calendar Evaluare Nationala 2020

Calendar Evaluare Naţională 2020. Lipsa sălilor de clasă

O problemă ar putea apărea în orașele mai mici, din cauza lipsei sălilor de clasă.

O să vedem la Bacalaureat, acolo chiar în orașe, având în vedere că din 15 în clasă au rămas și la ei tot zece, acolo cred eu că va fi o problemă vizavi de locația în care se susține examenul, a mai spus directorul.

Citeste si: Când se întorc elevii la școală? Anunțul președintelui Klaus Iohannis

Calendar Evaluare Naţională 2020. Pe parcursul celor două săptămâni de recapitulări, intrarea și ieșirea din școală se va face separat. La intrare, elevii vor fi obligați să se spele pe mâini și să se dezinfecteze.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În ciuda acestor măsuri, unii părinți au anunțat deja că preferă ca elevii să nu vină la școală până în ziua examenului, de frica îmbolnăvirii cu COVID-19.

Calendar Evaluare Naţională 2020. Ce spune ministrul Educaţiei, Monica Anisie?

Examenul de Evaluare naţională va începe la 15 iunie, iar cel de Bacalaureat în data de 22 iunie, a declarat, duminică seara, la Digi24, ministrul educaţiei, Monica Anisie, respingând ideea amânării sau anulării acestor probe. Ministrul a spus că știe că sunt voci care îi cer acest lucru, dar a decis să țină seama de mesajele care, dimpotrivă, i-au cerut să nu renunțe la examene. Monica Anisie a precizat ce se întâmplă și cu probele pentru învățământul vocațional și profesional.

"Decizia este deja luată"

Calendar Evaluare Naţională 2020. „Decizia este deja luată, şi anume că examenul de Evaluare naţională începe pe data de 15 iunie şi cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale. Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a declarat Monica Anisie, duminică seara, la Digi24.

Calendar Evaluare Nationala 2020
Calendar Evaluare Nationala 2020

Citeste si: Programele pentru Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureat 2020 au fost publicate în Monitorul Oficial. Ce se schimbă pentru elevi

Calendar Evaluare Naţională 2020. Monica Anisie: "Nu trebuie să renunţă la examene"

Întrebată de ce nu se ia în calcul să se anuleze examenele de Capacitate şi Bacalaureat şi să se adopte acelaşi sistem ca în Olanda, evaluarea fiind în funcţie de media ciclului şcolar absolvit, ministrul a precizat că există părinţi care susţin că nu trebuie să se renunţe la aceste examene.

"Sunt voci care susţin acest lucru (n.r.- renunţarea la examene) şi sunt voci ale părinţilor şi elevilor care susţin că tocmai, nu trebuie să renunţăm la aceste examene naţionale, mai ales la Evaluarea naţională. Am primit, la minister, numeroase petiţii în sensul acesta. Ştiţi foarte bine că admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine Evaluarea naţională sunt avantajaţi nu pe baza mediilor din V-VIII, dar ca să răspundem categoric, trebuie să ascultăm toate vocile şi să luăm decizia care este cea mai bună şi în favoarea elevilor”, a arătat Monica Anisie.

Citeste si: Sesiunea specială a Bacalaureatului se anulează! Anunțul făcut de Monica Anisie

Calendar Evaluare Naţională 2020. „Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise, urmează după aceea probele de competenţe. Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum. Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi’, a mai afirmat Anisie, care anunțat că în scurt timp va fi publicat calendarul pentru examenul de bacalaureat.

Vor purta măști elevii care susțin examene?

Monica Anisie a spus că cel mai probabil, elevii care susţine examenele naţionale vor purta măşti, dar decizia în acest sens va fi luată de către Ministerul Sănătăţii.

„Nu am transmis ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii cu privire la măsurile pe care trebuie să le luăm în perioada revenirii elevilor pentru activităţile de învăţare sau pentru examenele naţionale. Într-adevăr trebuie să luăm măsuri prin care să nu expunem elevii şi, aşa cum am precizat, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanţaţi fizic şi purtând într-adevăr măşti. Asta am spus încă de la început că trebuie să luăm această măsură. Şi domnul Raed Arafat a spus că, purtând masca, îi protejăm pe ceilalţi şi ne protejăm şi pe noi”, a declarat ministrul educației.

Întrebată daca masca va fi purtată de elevi și în sala de examen, Anisie a răspuns: „În principiu, vom purta măşti. Decizia va fi luată de către Ministerul Sănătăţii”.

Calendar Evaluare Nationala 2020
Calendar Evaluare Nationala 2020

Calendar Evaluare Naţională 2020. Elevii cu Covid-19 vor susține examenul în izolare

Elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, a explicat ministrul educaţiei.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu anul școlar? Soluțiile care ar putea fi aplicate. Ce spun specialiștii

Calendar Evaluare Naţională 2020. „Aceştia (n.r-. copii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”, a spus Anisie, la Digi24.

Întrebată ce se întâmplă cu copiii ai căror părinţi/bunici se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, Monica Anisie a spus că se va sfătui cu ministrul sănătăţii în acest sens. „Mă voi sfătui în acest sens cu ministrul sănătăţii şi voi prevedea această situaţie în Ordinul comun”, a precizat ministrul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si