Calendar ortodox 19 iulie 2023: Sfânta Macrina, cea care este sărbătorită în calendarul ortodox în fiecare an la data de 19 iulie, a fost sora Sfântului Vasile cel Mare, ocrotitoarea orfanilor. 

Aceasta a fost cea care l-a luat pe Vasile și i-a arătat ce înseamnă adevărata pustnicie. Fecioara a fost numită Macrina, însă avea și alt nume ascuns. Maica Emilia a rămas orfană de tată și de mamă și era foarte frumoasă, iar mulți bărbați ar fi vrut să o ia de soție.

Citește și: Schimbarea la Față 2023. Pe ce dată pică sărbătoarea în acest an?

A primit să aibă cel mai cinstit bărbat, adică pe tatăl nostru Vasile, pentru a primi darul înțelepciunii. Când a venit vremea să dea naștere unui copil, fiică a ei, i s-a arătat un om înțelept care a numit-o Tecla, însemând o mare laudă între fecioare.

Calendar ortodox 19 iulie 2023: Cea numită azi "sfântă" a primit învățăturile Sfintei Scripturi de când era mică

Cea numită astăzi Macrina a primit dintre cele mai bune învățături, iar mama ei dorea să o învețe cuvintele Sfintei Scripturi și înțelepciunea lui Solomon. Ajunsă la vârsta de 12 ani, frumusețea ei era una nemaiîntâlnită și era considerată o minune, iar mulți tineri alergau la părinții ei pentru a o cere de soție.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Calendar ortodox 18 iulie 2023. Este sărbătoare cu cruce neagră marți!

Tatăl ei i-a ales un om bun, învățat și iscusit, cu care avea să întemeieze o familie, odată ajunsă la vârsta căsătoriei, însă acesta a murit. Fecioara Macrina știa de făgăduința tatălui ei, așa că a luat acest pas al nunții care trebuia să aibă loc precum o nuntă propriu-zisă, iar Fecioara a rămas supusă acelui bărbat, fără să se mai gândească la o a doua căsătorie.  

Ea, împreună cu mama ei, făceau toate muncile agricole și avea grijă să își păzească viața curată și fără de prihană.

Macrina și fratele ei Vasile au luat drumul pustniciei, trăind o viață departe de păcat

Iar Macrina l-a luat pe Vasile cu dânsa și i-a arătat adevărata pustnicie, pregătindu-se de drumul spre îmbunătățire, fără să mai aibă legătură cu răutățile lumii. Maica Emilia avea patru copii, printre care și pe Macrina, iar la finalul vieții, a împărțit averea în mod egal copiilor ei, doar că Macrina nu a vrut să accepte toate cele oferite de Maica Sa, fiind mulțumită de lucrurile pe care le împărțea cu celelalte surori în pustietate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Sf. Ilie 2023. Ce nu ai voie să faci pe 20 iulie?

Tot ce aveau ele era rugăciunea și cuvintele din Sfânta Scriptură, pe care le-a învățat de la mama ei, iar în cei mulți ani petrecuți alături de surorile ei, au făcut multe fapte bune și l-a crescut și pe fratele nostru mai mic, Petru, pe care l-a învățat înalta pedagogie.

Sfânta Macrina i-a rămas supusă bărbatului cu care trebuia să se căsătorească

Fericita Macrina a ajuns la răsuflarea cea de pe urmă, după mulți ani petrecuți alături de surorile ei, iar cu ultimele puteri a spus că își dorește să vadă, mai mult ca niciodată, frumusețea mirelui ei, cel cu care trebuia să întemeieze o familie, dar pe care viața l-a luat prea devreme. Sfânta Macrina a lăsat în urma ei minunile nescrise pentru cei care nu se încred în darurile lui Dumnezeu, iar în urma ei a rămas o carte cu toată activitatea ei din timpul vieții. 

Citește și: Sf. Ilie 2023. Tradiția de mult uitată de creștini! Ce nu se face în această zi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si