Close sidebar
Close sidebar

Calendar ortodox 2 decembrie. Cine este cinstit astăzi

Calendar ortodox 2 decembrie. La data de 2 decembrie sunt cinstiți Sfântul Proroc Avacum și Sfânta Muceniță Miropia, fiind și dezlegare la pește.

Raluca Ionita,

Calendar ortodox 2 decembrie. Cine este cinstit la această zi

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Sfântul Proroc Avacum şi Sfânta Muceniţă Miropia sunt sărbătoriți la data de 2 decembrie în Calendarul creștin ortodox.

Calendar ortodox 2 decembrie. Troparul Sfântului Prooroc Avacum Glasul 2

"A proorocului Tău, Doamne, Avacumpomenire prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre."

Calendar ortodox 2 decembrie.  Condacul Sfântului Prooroc Avacum Glasul 4

"Degrabă ne întâmpină...

De Dumnezeu grăitorule Avacum, văzut-ai pe sfinţii ucenici ca pe nişte cai, tulburând vădit marea necunoştinţei şi înecând înşelăciunea cu dogmele dreptei cinstiri de Dumnezeu.

Pentru aceasta ca pe un adevărat prooroc te lăudăm, cerându-ţi a te ruga Domnului să ne miluiască pe noi."

Calendar ortodox 2 decembrie. Cine este cinstit la această zi

Calendar ortodox 2 decembrie.  Viața Sfântului Proroc Avacum

Sfântul Proroc Avacum a fost fiul lui Asafat, din seminţia patriarhului Simeon. Cu puțin timp înainte de căderea în robie a evreilor, Sfântul Proroc Avacum a prorocit căderea Ierusalimului şi a bisericii (templul din Ierusalim).

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Când a intrat împăratul babilonian Nabucodonosor în Ierusalim (586 î.Hr.), prorocul Avacum a fugit şi a trăit ca un străin în pământul ismailitenilor. Acesta s-a întors în țara sa, după plecare împăratului din Ierusalim, arând pământul şi având secerători în vremea secerişului.

Calendar ortodox 2 decembrie. Cartea lui Avacum are trei capitole și este cuprinsă în Vechiul Testament. Sfântul Proroc Avacum a arătat că Pronia lui Dumnezeu cârmuieşte toate popoarele.

Dumnezeu pedepseşte popoarele, unele prin altele, dar le şi eliberează pe unele prin altele, iar cel drept va trăi prin credinţa sa.

Citeste si: Rugăciunea de luni. Ce să rostești la început de săptămână

Citeste si: Dezlegare la pește, luni 2 decembrie- sărbătoare mare pentru românii de pretutindeni

Citeste si: Vezi care sunt semnele din Biblie care anunță sfârșitul lumii. Când se va împlini profeția

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

"Aruncaţi privirea printre popoare, fiţi cu băgare de seamă şi înspăimântaţi-vă, căci se săvârşeşte în vremea voastră un lucru pe care voi nu l-aţi crede, dacă l-ar povesti cineva! Iată Eu stârnesc pe Caldei, neam amarnic şi iute, care cutreieră ţinuturi necuprinse, ca să pună stăpânire pe locuinţe care nu sunt ale lui. El este năpraznic şi înfricoşător. Puterea lui face dreptul lui, strălucirea lui". (Avacum, 1; 5, 6, 7)

Acesta a prorocit şi despre întoarcerea poporului din Babilon, ca şi despre naşterea Mântuitorului Hristos şi încetarea legii celei vechi. Sfântul Proroc Avacum s-a stins din viață cu doi ani înainte de întoarcerea poporului din robie și a fost îngropat în satul său. Acesta este cinstit în fiecare an, potrivit Calendar ortodox, la 2 decembrie.  

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI