Sfântul Leon, episcopul Cataniei, a trăit în perioada Împăratului Heraclie, între 641 și 668. A fost episcop în Catania, din insula Sicilia și mereu se îngrijea de persoanele sărace și cele bolnave.

Citeste si: VIDEO| Mii de credincioși se închină zilele acestea la o icoană a Maicii Domnului, adusă din Ucraina, și la racla cu moaștele Sfântului Constantin

Potrivit Doxologia.ro, Sfântul Leon strălucea în fața tuturor, asemeni unui luminător prea luminos. Avea grijă ca săracii să aibă de mâncare și îi ajuta pe cei aflați în situații dificile.

Sfântul Leon, ajutor pentru oamenii săraci

Dorea să șteargă păgânismul pentru că încă existau persoane care se închinau idolilor ca niște necunoscători. Din acest motiv îi învăța pe oameni nu numai cu vorbe ci și cu lucruri, fapte și minuni pentru a cunoaște slăbiciunea și neputința zeilor și puterea reală a adevăratului Dumnezeu.

Calendar ortodox, 20 februarie. Ce sărbătoare este?

La un moment dat, în Catania, și-a făcut apariția Eliodor. Acesta era un vrăjitor care înșela poporul cu diferite închipuiri. El va fi prezent și în cadrul unei Liturghii, unde face diferite vrăji. După această întâmplare, Sfântul Leon îl leagă cu unul din capetele omoforului si il duce in piata orasului. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un milionar a lăsat moștenire întreaga lui avere orașului în care a locuit. A pus, însă, o condiție- antena3.ro

Citeste si: Boala cu mortalitate de aproape 15%, care se transmite prin aer. „Simptomele seamănă în primele zile cu gripa”- stirileprotv.ro

Aici, Sfântul Leon poruncește să se facă un mare foc în care intră el alături de vrăjitorul Eliodor. După acest episod, Sfântul Leon iese din foc fără a fi vătămat, în timp ce vrăjitorul Eliodor iese din foc ars. 

Citeste si: Sâmbăta Morţilor 2022: Tradiţii de Lăsata Secului

Sfântul Leon a păstorit mai mulți ani în episcopia Cataniei. În tot acest timp a adus la credință multe persoane și a ajutat la fel de multe, fără să țină cont dacă acestea sunt creștine sau nu, notează creștinortodox.ro.

După ce a trecut la cele veșnice, moaștele Sfântului Leon au fost duse în Biserica „Sfânta Lucia”.

Cântarea Sfântului Leon, episcopul Cataniei

„Indreptator credintei si chip blandetelor, invatator infranarii te-a aratat pe tine turmei tale Adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte ierarhe Leon, roaga pe Hristos Dumnezeu, sa mantuiasca sufletele noastre.”

Citeste si: Calendar ortodox 19 februarie 2022. Sărbătoare mare sâmbătă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si