![Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri? Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1666/20172783/1/calendar-ortodox-2021.jpg?width=320&height=180)
1 din 2 | Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?
![Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri? Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1666/20172783/1/sfant-2.jpg?width=320&height=180)
2 din 2 | Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?
Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Iată ce sărbătoare religioasă este prăznuită miercuri de Biserica Ortodoxă şi ce nu ai voie să faci în această zi!
Calendar ortodox 29 septembrie 2021. Sfantul Chiriac Sihastrul s-a nascut la anul 448, pe timpul imparatului Teodosie cel Mic, in Corint. Deoarece era nepotul Episcopului Petru al Corintului, inca de copil a fost hirotesit citet al bisericii catedralei.
Cine a fost Sfântul Chiriac Sihastrul?
Astfel, la varsta de doar optsprezece ani, Chiriac ajunge la Ierusalim unde il cunoaste pe Sfantul Eftimie, care, i-a prorocit ca va ajunge un mare duhovnic.
Însă, dupa moartea Sfantului Gherasim s-a intors la Manastirea Sfantului Eftimie. Dupa zece ani, fugind de slava oamenilor, a sihastrit in locuri diferite, in cele din urma stabilindu-se la Manastirea Sfantului Hariton. Sfantul Chiriac Sihastrul a spus despre sine ca in toate zilele vietii lui lumina soarelui nu l-a vazut mancand, nici a apus fiind el suparat pe cineva.
Sfântul Chiriac Sihastrul a fost cunoscut atat pentru nevointele sale cat si pentru darul facerii de minuni. Sinaxarul il aminteste ca "puternic vindecator al bolnavilor, si bland mangaietor al celor intristati”.
Citeste si: Pe ce dată pică Sf. Dumitru în 2021?
Calendar ortodox 29 septembrie 2021: Ce sărbătoare este miercuri?
Citeste si: Pelerinaj Sf Parascheva 2021: În ce perioadă puteţi merge la Iaşi?
Totodată, Sfantul Chiriac a fost si un mare luminator al Bisericii, Stalp al Ortodoxiei, luptand mai ales impotriva ereziilor lui Origen. Sfantul Chiriac a trecutla cele veșnice in anul 557.
Troparul Sfântului Cuvios Chiriac Sihastrul
„Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Chiriac. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri”.
Citeste si: Calendar ortodox octombrie 2021: Cele mai importante sărbători din această lună
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.