În fiecare an, pe data de 3 februarie sunt sărbătoriţi mai mulţi sfinţi importanţi. Aceştia sunt: Sfântul Simeon, Sfâna proorociţă Ana, Sfântul Adrian, Sfântul Evul, Sfântul Vlasie Bouarul, Sfântul Azaria, Sfântul Pavel, Sfântul Simon şi Sfântul Claudiu.

Sfânta proorociță Ana a rămas văduvă, după ce soţul ei cu care a trăit timp de şapte ani a murit. Atunci, ea a rămas la Templu şi L-a slujit pe Dumnezeu prin post şi rugăciune și și-a dedicat întreaga viață credinței.

La patruzeci de zile de la naşterea Domnului în trup, Sfânta Ana l-a văzut la Templu şi a proorocit despre El mai departe, către ceilalţi: „Acest prunc este Domnul, Cel ce a întărit cerul şi pământul; Acesta este Hristos, despre Care au proorocit toţi proorocii. Deci, făcându-se acestora astăzi pomenire, însemnăm şi propovăduim pogorârea şi iubirea de oameni pe care a făcut-o pentru noi Dumnezeu”.

Rugăciune pentru înțelegere în casă

De multe ori se întâmplă să ne confruntăm cu neînțelegeri în casă, fie cu familia sau cu persoana iubită. Iată o rugăciune care te va ajuta să treci mai repede peste aceste situații delicate.

Citeste si: VIDEO- Preoții ne învață cum să ne luptăm cu energiile negative din jurul nostru

„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără

împotrivire.

Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre”.

Rugăciunea Dreptului Simeon

Citeste si: VIDEO- Preoții ne vorbesc despre puterea rugăciunilor la Dumnezeu

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acum slobozeşte pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai gătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor; lumină spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău Israel.

Calendar ortodox 2021, 3 februarie. Sfinţii zilei. Sfânta Prorociţă Ana

Alături de Sfântul Simeon la Întâmpinarea Domnului a fost şi Sfânta Prorociţă Ana, fiica lui Fanuil, din neamul lui Aşer care a fost măritată şapte ani şi după moartea soţului ei a rămas să locuiască la Templu pentru tot restul zilelor. Ea s-a învrednicit să-l vadă pe Fiul lui Dumnezeu când a fost adus la patruzeci de zile de la naşterea sa în trup şi a făcut prorocii pe seama lui către toţi cei prezenţi.

Pe 3 februarie în calendarul ortodox 2021 mai sunt pomeniţi:

Sfinţii Mucenici Adrian şi Evul;

Sfântul Nicolae al Japoniei;

Prorocul Azaria;

Sfantul Mucenic Vlasie Bouarul;

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Sfantul Claudiu;

Mucenicii Pavel şi Simon;

Sfântul Igantie din Mariopol


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si