Calendar ortodox 31 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
Calendar ortodox 31 august 2021. Ce sărbătoare este prăznuită de Biserica Ortodoxă în ultima zi de vară
Conform calendarului Creștin Ortodox, în data de 31 august 2021, este prăznuită o sărbătoare dedicată Maicii Domunului, și anume așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului.
Biserica Ortodoxă prăznuiește marți, 31 august, așezarea în raclă a brâului Maicii Domnului. Această sărbătoare este legată de Adormirea Maicii Domnului când, aşa cum se ştie, Sfântul Apostol Toma este dus în chip minunat, ca şi ceilalţi apostoli aflaţi departe, călare pe norii cerului la Ierusalim, pentru a o mai vedea încă o dată pe cea plină
Însă, deoarece dorea să o mai vadă o dată, au deschis mormântul şi nu au mai găsit sfântul ei trup. Maica Domnului i s-a arătat ca împărăteasă înconjurată de îngeri şi i-a dăruit Sfântului Toma brâul său ţesut de ea însăşi din păr de cămilă.
Citeste si: Rugaciune puternică de Taierea capului Sfântului Ioan Botezătorul
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Astfel, brâul a fost păstrat la Ierusalim până în anul 395 când a fost dus la Constantinopol de către fiul împăratului Teodosie cel mare, Arcadie, pe care Preacurata l-a salvat de la moarte sigură în timpul unei furtuni pe mare.
Brâul a fost aşezat cu multă evlavie într-o raclă aflată în biserica Maicii Domnului din cartierul Chalkoprateia, acolo unde se afla şi Sfânta Marahmă cu Chipul cel nefăcut de mâna omului.
Racla cu Brâul Maicii Domnului a rămas închisă timp de 600 de ani, până când împăratul Leon cel Înţelept a cerut patriarhului ca soţia lui bolnavă să se atingă de el.
De atunci, Brâul Maicii Domnului a vindecat mai mulți bolnavi, în special de cancer, și a săvârșit minuni pentru femeile care veneau să se roage Maicii Domnului pentru a putea avea
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul braului a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se păstrează Brâul Maicii Domnului. De asemenea, Cinstitul Brâu a făcut să înceteze diferite epidemii: în 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în 1871 sultanul turc sub a cărui protecție se găsea Muntele Athos după căderea Constantinopolului, a dus Brâul în țară să pentru îndepărtarea holerei; în 1894 Brâul a fost dus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantațiile de lămâi și portocali”, potrivit crestinortodox.ro.