Pe data de 9 noiembrie 2023, în Calendarul ortodox, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.

Cine a fost Nectarie Taumaturgul, sfântul sărbătorit pe data de 9 noiembrie 2023 în Calendarul ortodox?

Pe data de 9 noiembrie, în fiecare an, credincioșii îl sărbătoresc și cinstesc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.

Sfântul s-a npscut pe data de 1 octombrie 1846, în Silivria, un oraș din provincia Tracia din Grecia.

El a fost botezat cu numele de Anastasie. La vârsta de 14 ani, el se îndrepta spre Constantinopol, dorind să își continue studiile.

În anul 1866 el a ajuns în insula Chios, acolo unde a lcurat ca pedagog și dascăl, iar la vârsta de 27 de ani el a devenit monah la Mănăstirea Nea Moni și a primit numele de Lazăr. La un an de zile distanță, el a devenit diacon și a primit numele Nectarie.

Citește și: La mulți ani de Sf. Mihail și Gavril 2023: Mesaje, urări și felicitări pentru cei care își serbează onomastica. ”Fie ca sfântul al cărui nume îl porți să te călăuzească mereu”

El a absolvit cursurile Facultății de Teologie din Atena, iar în anul 1885 a plecat în Egipt. Acesta a slujit la biserica „Sfântul Nicolae” din Cairo, iar la data de 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie l-a hirotonit mitropolit onorific de Pentapolis.

Parcursul acestui sfânt prin viață a fost unul interesant. Din cauza slujitorilor bisericii din Alexandria care l-au acuzat pe Nectare că ar vrea să ia locul patriarhului, el este exilat în Grecia în anul 1890. Patriarhul Sofronie a dat, apoi, o ordonanță, prin care i-a retras acestuia cinstea arhierească. Ulterior, în Grecia, el ajunge directorul Seminarului Teologic Ortodox Rizarios.

Apoi, el a renunțat la funcția de conducător al Seminarului Teologic și a întemeiat Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde și-a petrecut viața până la finalul acesteia.

Sfântul Nectarie a trecut la cele sfinte pe data de 8 noiembrie 1920, după ce, timp de un an și jumătate, acesta s-a luptat cu cancerul. Boala nemiloasă îl ucide, dar el este grabnic vindecător de cancer și de alte boli grele, potrivit calendarortodox.ro

Calendar ortodox 9 noiembrie 2023

Pe data de 9 noiembrie 2023, în Calendarul ortodox, este prăznuit Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.

[Sursa foto: Doxologia]

Rugăciune puternică pentru vindecarea bolilor

„O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, pri­mește a­ceastă puțină rugăciune de la noi, nevred­nicii robii tăi, căci către tine, ca la un ade­vărat izvor de tămăduiri și grabnic fo­lo­sitor și ajutător prea­minunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu la­crimi fier­binți ne rugăm ție: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre. Ne rugăm ție, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la sus­pinele noastre și nu ne trece cu ve­derea pe noi, ticăloșii și scârbiții, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credință ți s-a rugat nu a rămas nea­jutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferința?

Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scârbiții, să te chemăm să ne vii în ajutor. Știm, o, alesule ierarh, de mulți­mea tă­mă­duirilor pe care le-ai făcut, nou doc­tor fără-de-arginți arătându-te. Nu cu­noaș­tem nici sufe­rință și nici durere pe care să nu le poți alina.

Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poți aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulți bol­navi i-ai ajutat să se întărească în credință și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugăm ție, Sfinte Ie­rarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugă­ciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.

Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutați și miluiți cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviți, ca să binecu­vântăm pe Dum­nezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

Citește și: Lăsatul Secului pentru Postul Nașterii Domnului în 2023: În această zi este sărbătorit și Sf. Apostol Filip. Tradiții și obiceiuri românești

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Calendar ortodox 9 noiembrie 2023

Creștinii rostesc în ziua de 9 noiembrie 2023 cea mai puternică rugăciune pentru vindecarea bolilor.

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Calendar ortodox pentru luna noiembrie 2023

9   J     Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer

10 V    Sfinții Apostoli Rodion, Olimp, Erast, Sosipatru și Cuart (Post)

11 S†  Sfântul Mina

12   D† Sfântul Atanasie Todoran- Ap. Efeseni IV, 1-7Ev. Luca X, 25-37glas 6, voscr. 1

Pilda samarineanului milostiv- Ap. Efeseni IV, 1-7Ev. Luca X, 25-37glas 6, voscr. 1 Duminica nr: 2

13 L†  Sfântul Ioan Gura de Aur

14 M   Lașatul secului pentru Postul Nașterii Domnului; Sfântul Apostol Filip; Sfântul Grigorie Palama

15 M† Începutul Postului Nașterii Domnului; Sfântul Paisie de la Neamț (Post)

16  J    Sfântul Apostol și Evanghelist Matei (Dezlegare la ulei și vin)

17  V   Sfântul Grigorie Taumaturgul, Sfântul Cuvios Lazăr Zugravul și Zaharia (Post)

18  S   Sfântul Mucenic Platon

19  D   Sfântul Proroc Avdie- Ap. Efeseni V, 9-19Ev. Luca XII, 16-21glas 7, voscr. 2

Bogatul căruia i-a rodit țarina- Ap. Efeseni V, 9-19Ev. Luca XII, 16-21glas 7, voscr. 2 Duminica nr: 3

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

20  L†  Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul (Post)

21  M† Intrarea în Biserica a Maicii Domnului (Dezlegare la pește)

22  M   Sfinții Apostoli Filimon, Onisim și Arhip (Post)

23  J†  Sfântul Cuvios Antonie de la Iezeru Vălcea (Dezlegare la ulei și vin)

24  V   Sfântul Mucenic Clement, episcopul Romei (Post)

25  S† Sfânta Muceniță Ecaterina (Dezlegare la pește)

26    D   Sfântul Stelian- Ap. Coloseni III, 12-16Ev. Luca XVIII, 18-27glas 8, voscr. 3

Dregătorul bogat- păzirea poruncilor- Ap. Coloseni III, 12-16Ev. Luca XVIII, 18-27glas 8, voscr. 3 Duminica nr: 4

27  L   Sfântul Mucenic Iacob Persul (Post)

28  M   Sfântul Ștefan cel Nou; Sfântul Mucenic Irinarh (Dezlegare la ulei și vin)

29  M   Sfinții Mucenici Paramon, Filumen și Valerian (Post)

30    J†  Sfântul Apostol Andrei; Sfântul Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei (Dezlegare la peste)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si