Flacari inalte pana la cer au mistuit tot ce le-a stat in cale. Incendiul de padure a izbucnit ca din senin in cursul zilei de ieri, cand autoritatile au crezut ca au de-aface cu ceva minor, pe care il pot tine sub control.

S-au inselat! Primele flacari au izbucnit intr-o zona de vegetatie aflata la 160 de kilometri de Los Angeles, numita Pasul Cajun.

S-au extins cu repeziciune iar in scurt timp, peste 6 mii de hectare de teren ardeau ca o torta. Speriati de proportiile pe care le-a luat focul, autoritatile au decis evacuarea a peste 80 de mii de oameni.

Ba mai mult, pericolul a fost atat de mare, incat autostrada din apropierea zonei, cea care face legatura dintre Los Angeles si Las Vegas, a fost inchisa.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Imaginile surprinse din elicoptere sunt apocaliptice. Vapaile sunt atat de mari incat se ridica la zeci de metri in aer. Mai multe case, depozite si masini, au fost pur si simplu inghitite de flacari.

Nu se cunoaste inca numarul exact al constructiilor care au cazut prada focului. Pentru ca pagubele sunt inca de necontorizat iar flacarle nu pot fi tinute sub control, guvernatorul statului Clifornia a luat masuri extreme.

S-a decretat stare de urgenta in comitatul San Bernardino, pentru a permite agentiilor statale sa vina in ajutorul celor locale. Pana acum, peste 700 de pompieri au intervenit cu toate fortele pentru a incerca limitarea pagubelor.

Incendiul Blucut izbucnit ieri face parte dintr-o serie de alte incendii ce au distrus peste 120 de mii de hectare din vestul Statelor Unite.In acele cazuri autoritatile au arestat deja un suspect banuit ca ar fi provocat dezastrul

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si