In articol:
Asociația pentru Apărarea Libertăților Publice (APALP) este cea care a dat în judecată, în 6 decembrie, serviciile de informații, Administrația Prezidențială, Ministerul de Interne și Serviciul de Telecomunicații Speciale, la două zile după ce Klaus Iohannis a desecretizat documentele care îl vizau pe candidatul independent la alegerile prezidențiale anulate între timp.
APALP este condusă de către Cătălin Georgescu, iar asociaţia a transmis clar că nu există nicio legătură cu fostul candidat la preşedinţie Călin Georgescu.
Contactați de HotNews.ro, reprezentanții Curții de Apel București au spus că numele lui Călin Georgescu a apărut „dintr-o eroare materială”. Ulterior, informația a fost modificată pe site-ul Portal.just.ro și apare ca reclamant doar Asociaţia pentru Apărarea Libertăţilor Publice (APALP).
Ştirea iniţială a fost corectată în acest sens.
Știrea inițială. Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, MAI și STS, într-o acțiune înaintată la Curtea de Apel București, informează G4Media. În acțiunea sa, Călin Georgescu contestă documentele serviciilor secrete legate de campania sa electorală pentru turul I al alegerilor prezidențiale, care au fost desecretizate înainte de al doilea tur.
Citeste si: Instagram, Facebook și WhatsApp au picat în această seară! Probleme majore pe platformele Meta- kanald.ro
Citeste si: Ce se întâmplă cu soțul Ancăi Molnar, după jumătate de an de la moartea make-up artistei?- wowbiz.ro
Acțiunea în contencios administrativ și fiscal având ca obiect “suspendare executare act administrativ” a fost înaintată de Călin Georgescu și de Asociația pentru Apărarea Libertăților Publice APALP.
La capitolul “pârâți” figurează mai multe instituții, potrivit portalului instanțelor de judecată:
- Administrația Prezidențială
- Serviciul Român de Informații (SRI)
- Serviciul de Informații Externe
- Serviciul de Telecomunicații Speciale
- Ministerul de Interne – DGIPI
Informațiile transmise în CSAT de serviciile secrete despre Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, 4 decembrie, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea lor, la solicitarea instituțiilor emitente, potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale.
Ce spun documentele desecretizate din dosarul "Călin Georgescu"
Creșterea conturilor care l-au promovat pe Călin Georgescu nu ar fi fost organică, iar “activitatea conturilor ar fi fost coordonată de către ”un actor statal”, care ar fi utilizat un canal alternativ de comunicare pentru ”rostogolirea” mesajelor pe platformă”, se arată într-un document SRI declasificat de CSAT.
Pe baza acestor documente, Curtea Constituțională (CCR) a decis vineri în unanimitate anularea alegerilor prezidențiale.
Un document desecretizat al Ministerului de Interne arată că a fost identificat un tipar acțional similar identificat la nivelul Ucrainei activ în perioada premergătoare inițierii agresiunii de către Federația Rusă, arată sursa citată.
Citeste si: Electric Castle anunță datele pentru 2025- radioimpuls.ro
"În ultimele zile am reușit să ne întoarcem în urmă cu 35 de ani. Este frig și democrația a înghețat. Presa nu mai este liberă, iar cei care sunt în presă și vor să fie liberi luptă în tranșee", a declarat ieri Călin Georgescu, care acuză că este suspus unui linșaj mediatic.
Citește și: Ce spune Călin Georgescu despre imaginile cu el și Horațiu Potra- FOTO