Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară că miza nu este de a numi un premier PSD, dar că moţiunea va fi în primul plan, alegerile locale urmând să cadă în planul al doilea.

”Cred într-adevăr că Guvernul Orban trebuie să plece, iar soluţia pe care eu o văd este următoarea: un premier care să fie neutru şi care să formeze un guvern de criză, cu o singură misiune: organizarea corectă a alegerilor”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Călin Popescu Tăriceanu: "Au monopolizat toate instituţiile statului"

”Este evident, aşa cum au decurs lucrurile în ultimile opt luni că ceea ce spune dl Orban despre ce ar putea să facă PSD-ul, până una-alta, a făcut el şi cu PNL-ul. Adică au, practic, monopolizat toate instituţiile statului, punând acolo clienţi politici, punând rude, punând fini, punând finii finilor, toţi incapabilii de pe lume, cu intenţia clară de a câştiga alegerile cu orice preţ”, a afirmat Tăriceanu.

Citeste si: Când va fi citită în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban?

Liderul ALDE a adăugat că gestiunea crizei sanitare a fost una foarte proastă, fiind însoţită de nereguli şi ”achiziţii dubioase”, în timp ce ”vedem care este dezastrul total care pândeşte economia românească”.

”Alegerile trebuie să fie un exerciţiu neîngrădit şi pe deplin democratic, nu organizat de PNL, care am văzut ce este capabil să folosească toate instituţiile şi pârghiile statului pentru a câştiga alegerile cu orice preţ.

Este ceva aşa, probabil se apropie de ceea ce vedem astăzi în Bielarus, cu Lukaşenko, este stilul de politică pe care este capabil să-l facă premierul Orban şi cu preşedintele Iohannis”, a susţinut Tăriceanu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

PSD a depus moţiune de cenzură

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat luni depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe care l-a calificat drept „cel mai dezastruos Guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani”. El a adăugat că Eugen Teodorovici este singurul parlamentar care nu a semnat moţiunea.

În total au fost 205 de semnături la moţiune.

Citeste si: USR, despre moțiunea de cenzură: „Lipsa de responsabilitate a PSD devine astăzi criminală”

Marcel Ciolacu a adăugat PSD are o propunere de premier, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece de Parlament. El a adăugat că, la acest moment, persoana respectivă nu este membru al partidului.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură sunt necesare 233 de voturi în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Citeste si: Prima reacție a Președintelui Klaus Iohannis după ce PSD a anuțat moțiunea de cenzură: „Mi se pare lipsit de bun simț”

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, luni seara, ca moţiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit care va avea loc în 20 august şi va începe la ora 12.00. Votul şi dezbaterea moţiunii vor fi stabilite într-o altă şedinţă a conducerii reunite a Parlamentului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si