Călugărul septuagenar din Suceava ar fi scos din bancă și și-a însușit 30.000 de lei, bani aflați în conturile Mănăstirii Râșca din Suceava pentru lucrări de restaurare.
Citește și: Călugărul de 100 de ani de la Curtea de Argeș, sfaturi pentru români în postul Paștelui
Mai mult, omul cu sutană neagră a strâns sume de bani importante în numele mănăstirii, bani care au rămas tot în buzunarul său.
Călugărul Chiril ar fi sustras 30.000 de lei
Stareţul Mihail l-a primit cu braţele deschise la mănăstire pe călugărul Chiril (Cercasov), cu mulți ani în urmă, potrivit presei locale.
Acesta din urmă i s-a părut un om descurcăreț și inteligent, care îl poate ajuta în acțiunile pe care le avea mănăstirea, inclusiv în probleme de ordin economic, scrie Monitorul de Suceava.
Citește și: Săptămâna Mare 2023. Tradiții și obiceiuri pentru Săptămâna Patimilor
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Printre altele, călugărul a primit aprobarea de a reprezenta mănăstirea în faţa autorităţilor abilitate pentru a întocmi documentaţia şi a face demersuri pentru ridicarea unui așezământ de bătrâni.
Folosindu-se de cecuri în alb, călugărul ar fi reușit să scoată bani din conturile mănăstirii.
Călugărul l-a șantajat pe starețul mănăstirii
Bărbatul a scos din bancă suma de 30.000 de lei, bani care erau în contul mănăstirii, pentru lucrări de restaurare, şi pe care şi i-ar fi însuşit.
El a reuşit să scoată banii în baza unei procuri false, susţin procurorii, procură care îl împuternicea pe el, în locul stareţului, să aibă acces la conturile locaşului de cult.
Citește și: Moșii de Florii 2023. Ce nu este bine să faci înainte de Duminica Floriilor?
Călugărul a fost acuzat de stareț că a strâns bani în numele mănăstirii și i-a însușit personal.
Mai mult, l-ar fi șantajat apoi pe stareț, cu un contract de muncă formal.
Starețul a intrat inițial în jocul acestuia, după care, exasperat de situație, a cerut ajutor poliției, arată sursa citată.
La un moment dat, pentru a se răzbuna, călugărul a sesizat polițiștii că starețul ar fi furat un obiect religios prețios, fapt care nu s-a confirmat, însă a fost afectată imaginea celui reclamat.
Constantin Ioachim Cercasov a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare, sensibil mai mică decât la Judecătoria Suceava, unde fusese condamnat la 8 ani și 5 luni de închisoare.