Close sidebar
Close sidebar

Camera Deputaţilor a înlocuit formularea „educaţie sexuală" cu „educaţie sanitară"

Camera Deputaţilor a înlocuit formularea "educaţie sexuală" din Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului cu "educaţie sanitară", fiind forul decizional. Reprezentanţii USR spun că deputaţii prezenţi au votat pentru amendamentul "educaţie sexuală", care nu a trecut însă. Nicuşor Dan, care spunea că va vota această lege, nu a fost prezent, potrivit unui membru al USR.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Camera Deputaţilor a dezbătut, miercuri, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului (PL-x 457/2019), adoptat de Senat. Acesta a fost adoptat, însă formularea "educaţie sexuală" a fost înlocuită cu "educaţie sanitară".

Camera Deputaţilor este camera decizională în acest caz.

Camera Deputaţilor a înlocuit formularea „educaţie sexuală" cu „educaţie sanitară"

Potrivit lui Alin Apostol, reprezentant al USR, deputaţii formaţiunii au votat pentru amendamentul care includea formularea "educaţie sexuală".

"Astăzi toţi deputaţii USR prezenţi au votat pentru amendamentul: «educaţie sexuală» în şcoli care din păcate nu a trecut şi a rămas în lege doar educaţie sanitară", a scris el pe Facebook.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Doliu în sport. A murit la doar 38 de ani

Citeste si: Motivul pentru care Trump a mers în buncărul de la Casa Albă

Citeste si: El este mielul care a speriat o lume întreagă: „Îi dădeam lapte pe o gură și ieșea pe nasul celuilalt cap”

Apostol a spus, răspunzând unei întrebări, că Nicuşor Dan nu a fost prezent la vot, fiind singurul care a lipsit din grupul parlamentar al USR.

Nicuşor Dan spunea, marţi seară, la Digi 24, că va vota această lege.

Citeste si: Adevărul cumplit despre coronavirus! Nu a plecat din Piața Wuhan, așa cum se credea

"Legea asta are multe nuanţe. Eu voi vota pentru această lege. Noi, ca societate avem o problemă mare a tinerelor rămase însărcinate, iar asta este un răspuns la această problemă.

Bineînţeles că există foarte multe discuţii de nuanţe, despre vârstă, despre când să se facă asta, dar, în esenţă, da. Este o chestiune care ţine de educaţia unei societăţi”, afirma el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI