Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Parcul IOR din capitala gazduieste in fiecare weekend un proiect mai putin obisnuit. Insula artelor este locul unde oamenii pot ajuta copiii nevoiasi si cateii fara stapan, cu doar cateva pet-uri. Totul intr-o atmosfera de distractie.

-Care-i treaba cu pet-urile astea?
- Le stragem si le reciclam.
-Am inteles! Ca sa curatati mizeria din urma altora?
-Da! Si mediul inconjurator.
-Si pe ele luati bani si banii merg la copii si animale, nu?
-Da!

Nici cei mai mari copii nu s-au lasat mai prejos. Direct din concediu tocmai de la Vama Veche au venit cu masina burdusita de pet-uri.

SIMONA BUTARU: Lumea le aduce cu sacii! Foarte multi, foarte multi vin. Ei sunt unii dintre campionii nostri. Si ce vedeti aici au fost si au curatat din Vama Veche.

DANIEL RONCEA- VOLUNTAR: Asta a fost partea de suflet a vacantei noastre.
Adica am facut chestia asta pentru o cauza care ne este draga, la care tinem foarte mult si care speram sa ajunga la cat mai multi oameni.  Cauza nobila este ajutorarea unor copii si a unor catei care au nevoie unii de altii.



Valorificarea este simpla. Pentru fiecare kilogram de pet-uri se castiga un leu. Iar pentru doze de aluminiu, 3 lei. Banii ajung apoi la cei care au mare nevoie de ei..


SIMONA CZUDAR- Fondator Asociatia Ador Copiii: Vin oamenii si doneaza pet-uri, cei de la descult in iarba le valorifica in sprijinul asociatiei ador copiii sau a o altei asociatii.

Un exemplu este chiar acest superb ciobanesc salvat dintr-un adapost public in ultima clipa. Asociatia Kola Kariola i-a salvat viata iar acum a ajuns la o familie iubitoare.

"Am salvat-o din adapostul dijn Moinesti. Acum aproximativ 8 luni. Era intr-o stare deplorabila. Cam cum arata toti cainii pe care ii salvam de obicei si a avut noroc cu aceasta familie superba care a adoptat-o".

Si ca totul sa fie si mai motivant exista si premii destul de consistente. Cei care aduc cele mai multe pet-uri pot castiga o bicicleta.


DANIEL RONCEA- VOLUNTAR: Poti castiga o bicicleta. Una din aceste biciclete. S-a inscris pe lista un copilas care venise cu o punguta cu 25 de pet-uri i-am retinut numele. Si as vrea daca voi castiga bicicleta sa i-o donez la final sa-i fac o bucurie impreuna cu maimutica mea iubita care ea ma motiveaza si ma tine in lupta asta!.


Campania "Descult in iarba" mai tine pana pe 25 septembrie si va asteapta pe toti sa dati un...
pet de ajutor!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si