Campionul mondial la kickboxing, Maxim Kagal, în vârstă de 30 de ani, a murit la Mariupol, în timp ce lupta împreună cu camarazii săi din batalionul Azov, a anunțat marți antrenorul său Oleg Skirta.

Citeste si: Rusia pregătește atacuri cu rachete din Marea Neagră

Este al patrulea sportiv profesionist din Ucraina care își pierde viața în invazia rusă declanșată în 24 februarie, la ordinul lui Vladimir Putin.

Campionul mondial la kickboxing, Maxim Kagal, în vârstă de 30 de ani, a murit la Mariupol

[Sursa foto: Twitter]

"Războiul îi ia pe cei mai buni"

Antrenorul lui Maxim Kagal a transmis în presa locală că sportivul a murit pe data de 25 martie.

"A murit primul campion mondial la kickboxing din clubul nostru, primul campion mondial din orașul Kremenchug. Era un om curajos, cinstit și decent. Dormi linistit, fratele nostru, te vom razbuna!”- a scris Oleg Skirta pe Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cum arăta orașul Mariupol înainte de invazia Rusiei

„Din păcate, războiul îi ia pe cei mai buni. Pe 25 martie, în timp ce apăra oraşul Mariupol, Maksim Kagal a murit. El era parte a Batalionului Azov", a mai spus antrenorul sportivului.

Campion mondial la kickboxing, ucis în invazia din Mariupol

[Sursa foto: Twitter]

Scene de război pe străzile din Mariupol

Statisticile publicate duminică de oficialii ucraineni prezintă o imagine sumbră a săptămânilor de bombardamente și lupte urbane în Mariupol.

Potrivit acestor cifre, 90% din clădirile rezidențiale din oraș au fost avariate- 60% au fost lovite direct și 40% au fost distruse. Șapte dintre spitalele orașului- 90% din capacitatea medicală a orașului- au fost avariate, trei fiind distruse.

Peste 5.000 de oameni ar fi murit la Mariupol, dintre care peste 220 copii. Au fost avariate trei maternități (una distrusă), șapte institute de învățământ superior (trei distruse) și 57 de școli și 70 de grădinițe, cu 23, respectiv 28 distruse. Un număr de fabrici au fost avariate, iar portul orașului a suferit pagube.

Potrivit acestor statistici oficiale, aproximativ 140.000 de oameni au părăsit orașul înainte de a fi înconjurat, iar aproximativ 150.000 au reușit să plece în timpul blocadei.

În timpul apogeului asediului, aproximativ 170.000 de oameni ar fi rămas în oraș, iar oficialii ucraineni susțin că 30.000 de oameni din Mariupol au fost deportați în Rusia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si