Organizat de regulă în Australia, Campionatul Mondial de Turnir s-a desfășurat în weekend-ul recent încheiat, pentru prima dată în Europa, gazdă fiind Cetatea din Oradea. Cei mai buni 7 cavaleri din lume s-au luptat, la propriu, pentru a pune mâna pe marele trofeu. Deși sunt prieteni, concurenții nu s-au amenajat deloc, mărturie fiind accidentările suferite pe parcursul celor trei zile de concurs.

Phillip Leitch, fost campion mondial: „Este unul dintre cele mai grele sporturi, e nevoie de multă pregătire fizică, poate fi dureros, te poate extenua, dar este și un sport care se bazează mult pe

psihic, trebuie să îți învingi fricile ca să poți practica ceva atât de periculos.”

Luptele extrem de rapide și pline de adrenalină scot la iveală viteze de 30 de kilometri pe oră. Astfel că, dresajul acestora este un principal punct de plecare pentru cei care vor să ajungă la cel mai înalt nivel. Mânuirea cailor nu este însă singura problemă care le de bătăi de cap concurenților. Pe timpul probei, cavalerii sunt obligați să îmbrace o armură care cântărește câteva zeci de kilograme.

Per Estein Prois- Rohjell, concurent din Norvegia: „Sunt multe antrenamente în spate. Eu am început acest sport în urmă cu 18 ani, deci cred că am făcut vreo 1.000, poate 2.000 de antrenamente. Este foarte greu să călărești cu armura, are 40 de kilograme, asta pentru greutatea corpului tău, dar după ce te obisnuiești e mai bine, nu o mai simți atât de grea, e mai greu după ce termini, la final.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Spectacolul a fost urmărit de pe margine de mii de curioși. Cei care nu au mai avut loc în tribunele amenajate s-au cățărat pe digurile fortăreței, în speranța că vor vedea duelurile cât mai de aproape.

„Concursul mi se pare foarte frumos, ceva ce n-am mai văzut, pentru prima oară în Oradea, lupta în sine, când s-a rupt lancea a fost minunat, s-a auzit până aici și a fost extraordinar, ceea ce ne aduce aminte doar de evul mediu.”

„Sunt tot felul de ateliere pentru adulți, pentru copii, am găsit și produse artizanale foarte interesante din toată Europa, mi-a plăcut foarte mult și la fiecare ediție sunt lucruri tot mai interesante și ne bucurăm să fim orădeni.”

Campionul acestei ediții a Campionatului Mondial de Turnir a fost francezul Michael Sadde. Momentan, România nu are niciun concurent în acest sport, care devine tot mai popular în întreaga lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si