Decizia vine după ce sportiva Sha'Carri Richardson a fost testată și confirmată că a consumat acest drog

Agenția Mondială Antidoping a anunțat că drogul va rămâne pe lista substanțelor interzise până în 2022.

„După primirea cererilor de la o serie de părţi interesate, (Comitetul Executiv) a aprobat decizia Grupului consultativ de experţi ai listei de a iniţia, în 2022, o examinare ştiinţifică a statului canabisului”, a declarat Agenția.

Citeste si: FOTO| Unul dintre moștenitorii unui imperiu de milioane a fost arestat de procurorii DIICOT în timp ce vindea droguri de mare risc

Cazul unei sportive americane a declanșat dezbaterea legată de prezența marijuanei pe lista substanțelor interzise

Sha'Carri Richardson trebuia să participe las Jocurile Olimpice de la Tokyo. Aceasta a fost testată pozitiv după ce a consumat marijuana. Atleta în vârstă de 21 de ani a primit 30 de zile de suspendare.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Untold 2021: 14 persoane au fost prinse cu droguri în prima zi a festivalului

Cazul sportivei a generat o dezbatere legată de prezența marijuanei pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping (AMA). Mai multe vedete, sportivi și politicieni au criticat regula pe care o consideră învechită.

Citeste si: Prins cu ciuperci halucinogene pe aeroportul din Cluj

Conducătorul Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a solicitat analizarea canabisului și a efectelor sale, spunând că „Ne adaptăm şi reevaluăm din când în când”, a declarat britanicul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si