Spre deosebire de vaccinurile cu ARN mesager dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, serul creat de compania americană Novavax utilizează o tehnologie considerată clasică, similară celei folosite pentru producerea vaccinurilor împotriva hepatitei B şi a tusei convulsive.

Canada a autorizat vaccinul Novavax, al cincilea ser aprobat în această ţară

"În urma unei analize amănunţite şi independente a datelor disponibile, Ministerul Sănătăţii a concluzionat că acest vaccin îndeplineşte cerinţele stricte ale Canadei de siguranţă, eficacitate şi calitate", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Citeste si: Raed Arafat a reacționat la o "dezinformare extrem de gravă". Care este legătura între coronavirus și virusul HIV

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Serul produs de Novavax este un vaccin "sub-unitar" bazat pe proteine recombinate, care declanşează o reacţie imunitară, fără prezenţa unui virus.

Potrivit studiilor clinice, vaccinul Novavax este eficient în proporţie de 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de COVID-19 şi are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

 Vaccinul are o eficacitate de 100% în prevenirea îmbolnăvirilor grave

Datele preliminare au arătat, de asemenea, că acest ser ar produce "anticorpi neutralizanţi împotriva variantei Omicron", potrivit Health Canada.

Citeste si: Rusia amenință că va lăsa în beznă Europa dacă Occidentul va impune noi sancțiuni

Aproximativ 90% dintre canadieni sunt deja vaccinaţi împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 35.000 de persoane au murit din cauza acestei boli în ţară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si