Close sidebar
Close sidebar

Canada urmeaza sa fie cuprinsa de un frig polar si se vor inregistra temperaturi de minus 40 de grade

Frigul polar a inceput sa puna stapanire pe intreaga Canada, iar mercurul din termometre a scazut, inregistrand frecvent temperaturi de minus 40 de grade Celsius, iar meteorologii spun ca nu exista sperante de incalzire pentru perioada urmatoare.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In buletinele de stiri se prezinta avertismente de "vant rece si temperaturi scazute ce poate reprezenta un pericol ridicat pentru sanatate". Cei de la agentia federala pentru servicii meteorologice spun ca temperaturile sunt cu mult sub cele normale din acest sezon, iar cele mai mici valori se inregistreaza in provinciile Alberta, Saskatchewan si Manitoba, in centrul si vestul tarii, precum si in nordul Ontario.

"Un astfel de episod rece nu am mai avut in Ontario si Quebec din 1993", a precizat meteorologul Alexandre Parent.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

El a explicat faptul ca aerul artic asociat cu vantul puternic provoaca o racire extreme, asa cum s-a intamplat in localitatea Whitehorse, acolo unde sunt prevazute averse cu cristale de gheata.

Ministerul Sanatatii anunta ca temperaturile de minus 35 de grade sunt periculoase pentru piele si bebelusii, copiii, persoanele in varsta si cele cu mobilitate redusa sa fie tinute la adapost.

Statul ia masuri si ofera cazare in facilitati incalzite si amenajate pentru toate persoanele care locuiesc izolat sau in conditii grele.

Pana acum, la dispeceratul de urgenta au fost inregistrate peste 7.400 de apeluri din intreaga provincie Quebec si peste o mie de apeluri din Saskatchewan. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI