Miniștrii de externe român și canadian, Bogdan Aurescu și Melany Joly, au susținut o conferință comună de presă.

„Până în decembrie a fost desfăşurat un detaşament aerian canadian care a asigurat misiuni de poliţie aeriană.(...) Mă bucur să salut că, începând cu luna iulie a acestui an, Canada va relua această activitate de asigurare a misiunii de poliţie aeriană în teritoriul aerian al României cu un număr de avioane F-18 şi mă bucur să constat acest gest de solidaritate puternic din partea Canadei”,

a afirmat Aurescu.

Citeste si: Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus pentru negocierile cu Rusia. Consilierul lui Zelenski: "Aceștia sunt barbarii secolului XXI"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ministrul canadian spune că numărul de militari canadieni poate ajunge până la 200.

„Aducem şase CF-18 în România, pentru patrulă aeriană, începând din iulie. Aceste F18 vor fi acolo, cu personal militar care poate ajunge la 200 de persoane, anul acesta, în România”, a arătat Melanie Joly.

Flancul Estic va fi consolidat, în contextul actual

Ministrul canadian a vorbit și despre implicarea țării sale în susținerea Flancului Estic, în contextul actual.

„Ne-am mărit prezenţa pe Flancul Estic, am pus o fregată la dispoziţia NATO şi suntem dispuşi să facem ce este nevoie pentru a ne asigura că întregul Flanc Estic şi în special România sunt bine protejate, în contextul în care am văzut ce a făcut războiul lui Putin în Ucraina, ţara dumneavoastră vecină”, a punctat Melanie Joly.

Citeste si: Kremlinul cere ca Ucraina să recunoască Crimeea ca fiind parte a Rusiei

România și Canada sunt de acord cu alianțele și parteneriatele actuale și viitoare pentru consolidarea relației transatlantice. „Ne-am întâlnit astăzi la Bucureşti, în contextul agresiunii militare continue şi pe scară largă a Rusiei împotriva integrităţii teritoriale, s uveranităţii şi independenţei Ucrainei.(...) Cu această ocazie, reiterăm hotărârea noastră de a menţine un contact strâns şi de a ne coordona în cadrul comunităţii extinse de aliaţi şi parteneri care împărtăşesc valori şi interese comune, uniţi în voinţa de a susţine ordinea internaţională bazată pe reguli, care este esenţială pentru menţinerea păcii şi securităţii mondiale şi pentru a proteja democraţia şi libertatea”, arată declaraţia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si