Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi dimineață, la ora 10.30, o întrevedere cu cancelarul federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citește și: România, tot mai aproape de aderarea la spațiul Schengen! Delegația austriacă nu a mai votat împotrivă

Întâlnirea dintre cei doi șefi de stat a durat mai bine de oră. Cancelarul Austriei a ajuns ulterior la congresul PPE, dar a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii. 

UPDATE. Ce au discutat Klaus Iohannis și cancelarul Austriei

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, politicianul european care se opune aderării României la spaţiul Schengen.

Klaus Iohannis a transmis că, în discuţiile cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer de la Palatul Cotroceni au convenit să continue procesul pentru aderarea completă a României la Schengen până când vom avea rezultatul final dorit de toţi.

”În discuţiile avute astăzi, la Cotroceni, cu Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, am convenit să continuăm procesul pentru aderarea completă a României la Schengen până când vom avea rezultatul final dorit de toţi”, arată preşedintele într-un mesaj pe Facebook. 

Şeful statului afirmă că ”Uniunea Europeană trebuie să fie unită, puternică, prosperă, iar intrarea deplină a României în Schengen va consolida securitatea Uniunii, în beneficiul tuturor cetăţenilor”. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Karl Nehammer va fi primit și la Guvern de premierul Marcel Ciolacu, la ora 15.00.

Karl Nehammer, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis

[Sursa foto: Presidency.ro]

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, miercuri seară, ”o victorie pentru România”, manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spaţiul Schengen, fiind adoptat în unanimitate.

Austria nu a mai votat împotrivă.

Karl Nehammer va fi primit și la Guvern de premierul Marcel Ciolacu, la ora 15.00.

Este de aşteptat ca în cadrul celor două întrevederi să se discute despre aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

România, mai aproape cu un pas de spațiul Schengen

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în congresul de la Bucureşti, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie "de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, ulterior, în cursul zilei de joi, la Congresul PPE, care are loc la Bucureşti, în cadrul căruia va susţine un discurs.

Tot joi, preşedintele Iohannis are prevăzute întrevederi cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, precum şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.  

"Nu va fi vorba doar despre o declaraţie prietenoasă"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că în documentul final al Congresului Partidului Popularilor Europeni se va solicita ca România să devină membru cu drepturi depline, adică şi cu frontiera terestră a Spaţiului Schengen.

Citește și: București, centrul Europei politice pentru două zile. Ce funcție europeană i se pregătește lui Klaus Iohannis?

„Ceea ce doresc să subliniez este că nu va fi vorba doar despre o declaraţie prietenoasă, ci va fi o cuprindere în documentul final al Congresului prin care se solicită ca România să devină membru cu drepturi depline, respectiv şi cu frontiera terestră a spaţiului Schengen”, a afirmat Ciucă, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPE Manfred Weber


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si