„Ofensiva lui Putin este blocată în ciuda tuturor distrugerilor pe care le aduce zi de zi”, le-a spus Olaf Scoltz politicienilor din Germania, adăugând că liderul rus „trebuie să audă adevărul”, să oprească luptele și să încerce să găsească o soluție diplomatică.

Citeste si: Ucrainenii, lecții de supraviețuire: adună apa de ploaie și vânează porumbei. Zeci de mii de oameni sunt încă blocați în coșmarul din Mariupol

Războiul, spune Scholz, nu distruge doar Ucraina, „ci și viitorul Rusiei”, informează BBC News.

Avertizând Moscova cu privire la noi sancțiuni, cancelarul german a mai spus: „Încercăm constant sancțiunile, dar [măsurile] nu ar trebui să rănească statele europene mai tare decât afectează conducerea rusă”.

Citeste si: Singurul loc din Mariupol unde nu cad bombele rușilor. "Evită să-l distrugă, au nevoie de el"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Olaf Scholz a dat asigurări că ucrainenii „se pot baza pe Germania” și că „refugiații sunt bineveniți la noi”.

Forțele Rusiei, aproape blocate în teatrul de război din Ucraina

Forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra orasului Makariv, situat la 60 de kilometri vest de Kiev, au anuntat marți Fortele Armate ale Ucrainei într-o postare pe Twitter.

În jurul capitalei Kiev, rușii sunt ținuți pe loc de apărarea ucraineană și nu reușesc să înainteze de mai multe săptămâni. 

Citeste si: Rusia deschide o anchetă ce are în prim-plan România: "Aceste persoane trebuie aduse în faţa justiţiei"

Ucraina susţine că a doborât circa 100 de avioane de luptă şi bombardiere ruseşti de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape patru săptămâni.

Potrivit unei hărți realizate de BBC se poate vedea cât de puțin au înaintat forțele terestre ruse în ultima săptămână:

"Putin are nevoie de sprijin"

Este din ce în ce mai „probabil” ca Belarusul să intre în conflict, a declarat luni un oficial militar al NATO. "Putin are nevoie de sprijin. Orice ar ajuta", a explicat oficialul pentru CNN.

Citeste si:  Ziua 28 de război: Moscova ar putea folosi arme nucleare doar dacă existența i-ar fi amenințată

O sursă din opoziția din Belarus a declarat că unitățile de luptă ale țării sunt pregătite să intre în Ucraina de îndată, fapt care ar putea avea loc în următoarele zile, cu mii de soldați pregătiți să participe la invazia țării vecine.

Citeste si:  Un soldat rus și-ar fi predat tancul la schimbul unei sume uriașe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si