Potrivit lui Olaf Scholz, liderul rus este hptărât să continue lupta din Ucraina și să cucerească cât mai multe părți din aceasta.

Vladimir Putin nu are rețineri atunci când vine vorba de cucerirea Ucrainei

"Ori de câte ori vorbesc cu Putin, el spune foarte clar că pentru el este vorba de a cuceri ceva", a declarat Scholz sâmbătă, la un eveniment organizat la Potsdam.

"El vrea pur şi simplu să cucerească o parte din teritoriul ucrainean prin violenţă", a punctat cancelarul german.

Citește și: Jens Stoltenberg, avertisment de ultimă oră: „Războiul din Ucraina ar putea ajunge în Europa și s-ar putea transforma într-un război între NATO și Rusia”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am văzut brutalitatea de care este capabil preşedintele rus: în Cecenia, unde practic a distrus întreaga ţară, sau în Siria. Nu există nicio reţinere acolo, este cât se poate de limpede", a declarat Olaf Scholz.

Putin și Scholz vorbesc des la telefon

Ultima conversație dintre cei doi a avut loc la începutul lunii decembrie și a durat o oră.

Citește și: Vladimir Putin, amenințări la adresa Occidentului: ”Dorinţa de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială creşte riscurile de conflict”

"Suntem de opinii complet diferite. Cu toate acestea, voi continua să vorbesc cu el, pentru că vreau să găsesc momentul în care este posibil să ieşim din această situaţie.

Iar acest lucru nu este posibil fără a vorbi unul cu celălalt", a justificat cancelarul german.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si