Guvernul a aprobat în octombrie 2023 un act normativ care prevede acordarea de tichete educaționale de 500 lei vor pentru părinții care sunt eligibili pentru acest tip de sprijin.

Citește și: Ajutor de 2.000 lei pentru mamele defavorizate, acordat începând din 2024

Cardurile sunt acordate pentru 410.000 de copii din medii defavorizate, de nivel preșcolar, primar și gimnazial.

În textul proiectului de ordonanță adoptat anul trecut se arată că „sprijinul principal acordat este în valoare de 500 de lei, într-o tranșă unică în fiecare an școlar, începând cu anul școlar 2023-2024”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit Ministerului Învățământului și Cercetării, aceste tichete vor fi acordate cu scopul de a susține achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Anul trecut, aproximativ 400.000 de elevi au beneficiat de aceste tichete.

Cardurile de 500 de lei au ajuns la inspectoratele școlare

Voucherele educaționale, cunoscute în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 133 din 7 august 2020 sub denumirea de"  tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional,"  reprezintă

carduri cu valoarea de 500 de lei fiecare, destinate acoperirii cheltuielilor aferente materialelor școlare, conform prevederilor OUG-ului menționat.

Inspectoratele școlare din 9 județe au primit până joi tichetele, iar până sâmbătă, 6 ianuarie, ar trebui livrate în toată țara, informează Edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, urmează să fie emis un ordin de ministru comun al ministrului Fondurilor Europene și al ministrului Educației privind procedura de distribuire a cardurilor către beneficiari.

Cardurile de 500 de lei au ajuns la inspectoratele școlare

Cardurile de 500 de lei au ajuns la inspectoratele școlare

Cum se distribuie tichetele educaționale către părinți și elevi

În OUG nr. 83/2023 nu este prevăzută clar o procedură a distribuirii cardurilor, ci una generală. Inspectoratele le transmit școlilor, iar școlile mai departe beneficiarilor. Însă nu se precizează detalii despre cum și când intră aceștia în posesia cardurilor.

“În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, prin ordin comun al ministrului investițiilor și proiectelor europene și al ministrului educației, se aprobă procedura specifică de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, procedura specifică de returnare a acestora către beneficiar – Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și mecanismul de implementare aferent”, se arată în actul normativ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si