„Continuă haosul general după marea recalculare a pensiilor, în urma căreia sute de mii de oameni s-au trezit cu venituri diminuate. Plicul cu decizia a venit cu emoții pentru fiecare vârstnic, dar calculele de acasă nu se potrivesc cu cele de la Casa de Pensii, așa că oamenii se simt dezamăgiți după promisiunile autorităților.”, a spus Christian Sabbagh.

Ca o ironie a sorții, în localitatea giurgiuveană Singureni, bătrânii parcă sunt ai nimănui. Speranțele că poate după marea recalculare o vor duce mai bine s-au năruit într-o clipă pentru mulți dintre vârstnicii care au stat zile în șir cu ochii ațintiți spre poartă în așteptarea poștașului. În loc să li se ușureze bătrânețea, unora parcă li s-a mai adăugat o povară. Este și cazul acestei femei căreia, după recalculare, i-a dispărut jumătate din pensie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

„Ce să fac cu șase milioane( n.r. 600 de lei)? Nu-mi ajunge nici... nu mai zic de medicamente, dar o lumină, o mâncare... Îmi ajungeau 1200 de lei, că îi mai strângeam. Azi mâncam o felie de pâine, mâine mâncam o jumate. Nu m-am ales cu nimic.”, a spus bătrâna căreia pensia ia ajuns la jumătate după marea recalculare.

Doamna Marieta locuiește în satul Stâlpu, tot din Giurgiu. Și aici, deciziile de recalculare au adus doar dezamăgire. În zadar a sperat aceasta că nu va mai fi nevoită să calculeze fiecare leu din pensie, pentru că, după marea majorare promisă de autorități, diferența e doar praf în ochi.

„Suntem supărați până Dumnezeu. Când am auzit poștașul... parcă o dată mi-a venit rău. 27 de ani de serviciu și mi-au pus 12 lei, iau un kilogram de roșii.”, a mai spus o altă bătrână.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Probleme sunt semnalate în toată țara. Câteva sute de pensionari au protestat în mai multe orașe din Valea Jiului. Aceștia sunt nemulțumiți de deciziile primite după ce au observat sume în minus, cuprinse între 1800 și 2 800 de lei. Chiar dacă pensia lor nu va fi diminuată, nu vor beneficia de viitoarele indexări. Ei au pornit într-un marș cu mașinile claxonând pe principalele străzi din oraș.

Pentru a corecta din valul de greșeli semnalate de pensionari, autoritățile au decis că, de la 1 octombrie, va crește pragul pentru care pensiile nu se impozitează, de la 2 000 la 3 000 de lei. După recalculare, peste 1,2 milioane de pensionari au depășit suma de 2 000 de lei. Deci, și pensiile lor ar fi trebuit impozitate, doar că, prin această măsură, vor câștiga în medie câțiva lei în plus. Impactul bugetar este de aproximativ 250 de milioane de lei pe lună.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si